Hlavní obsah

Tisková konference vlády o dalším rozvolnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jednal o dalším rozvolnění, které by mohlo být již od 17. května. Do škol by se mohly příští týden například vrátit všechny děti, skončit by mohla i rotační výuka. Brífink po jednání je naplánovaný na 16:00, Novinky ji nabídnou živě.

Záznam: TK po jednání vlády 10.5.2021Video: ČTK

 
Článek

„Prioritou nyní je, aby 17. května šli všichni studenti a školáci do škol, a to bezrotačně,“ uvedl minulý týden premiér Babiš ve Sněmovně na interpelacích.

Na 17. května se plánuje velké rozvolnění

Domácí

Rozvolnit by se tak mohlo příští pondělí podle čtvrtého balíčku. Ten počítá s otevřením zahrádek restaurací či hradů a zámků.

Obnovit provoz by mohly také penziony či hotely. Podmínkou ale zřejmě bude negativní test, kapacita ubytování také bude moci být zaplněna pouze z 25 procent.

Za hygienických opatření by se mohly začít konat také kulturní akce. Šéf resortu kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) přišel na pondělní vládu s návrhem, aby se mohly konat akce uvnitř s antigenními testy pro 400 sedících lidí, venku pro 700.

S rozvolněním nad rámec dříve schválených balíčků ale nesouhlasí skupina MeSES, která kabinetu s rozvolňováním radí.

Mohlo by se rozvolňovat rychleji, naznačil Arenberger

Domácí

Již v pondělí 10. května pak v Česku otevřely obchody a některé služby. Mírnější pravidla platí i pro nošení ochranných pomůcek venku, nejsou již nutné, pokud jde člověk po ulici sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám