Hlavní obsah

Ve skupině maximálně 6 lidí, rozhodla vláda

Novinky, Jan Menšík

Vláda od středy omezí shromažďování lidí na maximálně šest osob. Kabinet o tom rozhodl na svém pondělním jednání k dalšímu zpřísnění koronavirových opatření kvůli vysokým nárůstům nakažených a špatné epidemiologické situaci.

Vláda omezuje shromažďování osob na 6 do 3.listopaduVideo: ČTK

 
Článek

K omezení shromažďování a shlukování lidí kabinet na návrh ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) přistoupil kvůli komunitnímu, a tedy již nekontrolovatelnému šíření onemocnění covid-19. Od středy by tak mělo být možné tvořit pouze šestihlavé hloučky lidí.

„Toto opatření platí plošně, nejen ve vnitřních, ale i zevních prostorech,” osvětlil Prymula. Výjimku mají podle něj orgány státní správy a samosprávy. Budou se tedy moci konat zasedání zastupitelstev či jednání parlamentu.

Budeme tlačit na omezení shromažďování, nastínil Havlíček. Podle něj byla vláda málo důsledná

Domácí

Vláda k omezení počtu lidí přistoupila už před pár dny. Limit se týkal volnočasových aktivit, kdy ve vnitřních prostorech mohlo být při sportu maximálně deset lidí, venku pak dvacet. U jednoho stolu v restauracích platí limit čtyř osob.

Omezení shlukování lidí avizoval v neděli již vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu a zároveň dopravy Karel Havlíček (za ANO).

Omezení shromažďování má platit do 3. listopadu, tedy do konce nouzového stavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám