Hlavní obsah

Týdny neopustíme své domy? To určitě nenastane, řekl Prymula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lockdown ve smyslu úplného zadržení lidí v jejich domovech nenastane. Opatření, která se vláda od středy chystá zavést, nebudou tak dramatická, uvedl v neděli večer v CNN Prima News ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO).

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

"Pokud bychom si pod ním (lockdownem) měli představit, že tady všechno zastavíme, zůstaneme doma a 14 dnů nebo tři týdny neopustíme své domy, tak to určitě nenastane," řekl Prymula, který tak regoval na slova prezidenta Miloše Zemana.

Zeman: Žádný lockdown, který by ohrozil českou ekonomiku

Domácí

Zeman v neděli serveru Blesk.cz řekl, že opatření ministra zdravotnictví v podobě omezení volnočasových aktivit podporuje. "Jsem proti lockdownu, který by ohrozil ekonomiku, protože se domnívám, že Česká republika si už druhý lockdown nemůže dovolit," řekl Zeman.

Přehledně: Nové změny od pondělí

Koronavirus

Uzavření ekonomiky podruhé by podle něj mělo podobné sociální důsledky jako virus. Při dalším zadlužení by se podle něj České republice zhoršil rating, a úvěry by se tak prodražily. Zavádění protikoronavirových opatření a příslušnou státní pomoc si podle něj Česko může dovolit ještě rok, maximálně dva. Úvahy o celkové uzávěře ale považuje za nebezpečné a škodlivé pro českou ekonomiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám