Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Kabinet na pondělním zasedání jednal o koronavirové epidemii, ministři totiž v posledních dnech mluví o tom, že od příšího pondělí se opatření dále rozvolní. Probírala se i běžná agenda, například jmenování nových soudců. Tisková konference je naplánovaná na 16. hodinu, Novinky ji nabídnou živě.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Česká republika se v pondělí přesunula do 4. stupně v protiepidemickém systému PES. Nově se nesmí vycházet z domu od 23. hodiny, namísto 21. Do jedenácti byla prodloužena také otevírací doba obchodů.

Havlíček: Připravujeme se na otevření. Teď jde o pár posledních dní

Domácí

Podle současné epidemiologické situace to navíc vypadá, že by se mohlo Česko do 3. stupně přesunout již příští pondělí. To by znamenalo otevření všech obchodů, služeb a restaurací, a to za přísných epidemiologických opatření. Zrušen by mohl být také zákaz vycházení či zákaz pití alkoholu na veřejnosti.

Počty hospitalizovaných klesají

Domácí

Ministři se v pondělí zabývali mimo jiné i novelami předpisů o kybernetické bezpečnosti a ochraně chmele, ale i zvýšením základního kapitálu Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) o 1,5 miliardy korun na 5,575 miliardy korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám