Hlavní obsah

Sportovní akce s omezeným počtem osob se mohou konat od 8. června

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od příštího pondělí budou povoleny venkovní tréninkové aktivity profesionálních sportovců. Od 8. června se pak budou smět pořádat sportovní akce s účastí do 50 osob. V úterý o tom rozhodla vláda.

Foto: ČTK

Karel Havlíček

Článek

„Od 20. dubna budou povoleny tréninkové aktivity profesionálních sportovců,“ uvedl po jednání vlády ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Připravovat se ale mohou pouze v menších skupinkách a jejich tréninku nebude moci přihlížet veřejnost.

Již na začátku minulého týdne ale vláda uvolnila některá opatření a dovolila lidem venku sportovat individuálně.

Akce do 50 osob 

Vláda také v úterý rozhodla, že se budou smět od 8. června konat sportovní akce s účastí do 50 osob. Spolu s nimi mají být povoleny také kulturní a společenské akce.

Pět etap otevírání provozoven: nejdříve po týdnu, pak po dvou, až do června

Domácí

Jestli k tomu ale skutečně dojde, bude záležet na tom, jak se bude v České republice vyvíjet epidemiologická situace. Pokud by se měla zhoršit, pravděpodobně nakonec akce povoleny nebudou.

Ministři v úterý představili harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností. V rámci něho počítají s tím, že by se měla většina omezení uvolnit do 8. června 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám