Hlavní obsah

Soud už dostal od Ratha pět milionů

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středočeský krajský soud tento týden obdržel požadovaných pět milionů korun jako první splátku peněžitého trestu, kterou měl do 15. února uhradit odsouzený někdejší středočeský hejtman David Rath. Právu to ve čtvrtek potvrdila mluvčí soudu Hana Černá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý politik David Rath hovoří s novináři v den nástupu do vězení.

Článek

Černá nejprve v pondělí 17. února informovala, že na soudní účet dorazila jen část peněz, v dalších dnech ale přišel postupně i zbytek.

„Krajský soud v Praze obdržel několik plateb a nyní má David Rath uhrazenu část peněžitého trestu ve výši pět milionů,“ uvedla Černá. Rathovi pražský vrchní soud loni v červnu pravomocně uložil sedm let za mřížemi, která si odpykává v pražské ruzyňské věznici, a také peněžitý trest v celkové výši deset milionů korun.

Soud tvrdě potrestal Metrostav: Tři roky se nesmí ucházet o veřejné zakázky

Krimi

Ten středočeský krajský soud na Rathovu žádost rozdělil na dvě povinné splátky. První měla být uhrazena do 15. února, druhá do 20. června. Tehdy vyprší roční lhůta od rozsudku vrchního soudu, během níž musí být peněžitý trest uhrazen. Jinak by mohl soud prodloužit Rathův nynější sedmiletý pobyt za mřížemi o dalších 2,5 roku, jak to loni nařídil vrchní soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám