Hlavní obsah

Kottovi se zbavují nemovitostí, které by mohly propadnout státu

Manželé Kateřina a Petr Kottovi, kteří figurují v korupční kauze kolem bývalého hejtmana Davida Ratha, se zbavují nemovitostí. Páru stejně jako Rathovi totiž hrozí propadnutí majetku. Jak upozornil server iRozhlas, Kottovým možná nebude co zabavovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Kottová a Petr Kott

Článek

Pár se již zbavil některých nemovitostí, které byly zajištěny v souvislosti s vyšetřováním korupční kauzy kolem Ratha. V první větvi dostal bývalý hejtman sedmiletý trest, zatímco manželé odešli od soudu shodně s šestiletým trestem.

Když soudy loni koncem roku majetek uvolnily, začali se jej manželé zbavovat.

Kateřina Kottová podle serveru přepsala již loni v prosinci několik nemovitostí, které měla ve svém vlastnictví, na svého otce. Darovala mu nejenom dům v Rudné u Prahy, před nímž byl s úplatkem zadržen Rath, ale i luxusní byt na Smíchově.  Přepsala na něj i podíly v dalších nemovitostech.

Manželé Kottovi již zaplatili patnáctimilionové peněžité tresty

Krimi

Podobně podle serveru postupoval i Kott, který se zbavil jedné nemovitosti.

„Mám za to, že převedením majetku skutečně může být uložení navrhovaných trestů částečně zmařeno,“ citoval iRozhlas státního zástupce Jiřího Pražáka, který připomněl, že zajištění majetku v tomto případě nespadalo do kompetence státního zastupitelství, ale soudu. Ten se rozhodl v tomto případě k obstavení majetku nepřistupovat.

Odsouzení manželé Kottovi nastoupili do vězení

Krimi

Manželé Kottovi již zaplatili 15milionové tresty, které jim spolu s trestem vězení uložil soud v první větvi kauzy. Do vězení pár nastoupil loni v říjnu.

Podle odvolacího senátu žádali Kottovi úplatky ve výši 26 milionů a přijali téměř 17 milionů korun. Sedm milionů dali Rathovi. Policie bývalého hejtmana zadržela v květnu 2012, když si tuto částku odnášel z domu Kottových v krabici od vína. V kauze bylo kromě Ratha a Kottových obžalováno dalších sedm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám