Hlavní obsah

Piráti si v Ostravě zvolili lídry, kteří je mají dovést k účasti ve vládě

Novinky, Renáta Bohuslavová
Aktualizováno

Piráti si v sobotu na celostátním fóru zvolili staronové vedení. Post lídra obhájil Ivan Bartoš, 1. místopředsedkyní byla znovu zvolená Olga Richterová. Dalšími místopředsedy se stali místopředseda poslanecké Sněmovny Vojtěch Pikal, vedoucí administrativního odboru Martin Kučera a znovu zvolen byl i poslanec Radek Holomčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Předseda Pirátů Ivan Bartoš a první místopředsedkyně strany Olga Richterová na tiskové konferenci v Ostravě, kde zvítězila 11. ledna 2020 na celostátním fóru ve druhém kole volby.

Článek

„Kompetence, pokora a odvaha. To jsou hodnoty, které pirátskou stranu provázejí od začátku její existence. Uchovejme si to i v následujících letech,“ prohlásil ve své kandidátské řeči Bartoš, který svou pozici ve vedení strany obhájil.

„Dál budu dbát na sociální problematiku, rozdíly v regionech, stejně jako budu stále jezdit do krajů. Chci také zdůraznit, že v naší zemi je potřeba řešit nejenom problémy jako exekuční pasti či sociální vyloučení, ale také to, že naše ekonomika nešlape tak, jak by měla,” řekla po zvolení Richterová.

Zaměřit se chce i na vnitrostranickou práci a pomáhat kolegům v krajích s komunikací a lepší prezentací strany navenek.

Post šéfa Pirátů obhájil Ivan Bartoš

Domácí

Na práci uvnitř strany by se chtěl zaměřit i Vojtěch Pikal, který zároveň kandidoval i na lídra partaje, ale před druhým kolem se kandidatury ve prospěch Bartoše vzdal.

„Potřebujeme více aktivních lidí, lidí činorodých, lidí, kteří se chtějí zapojit, chtějí věci zlepšovat. A potřebujeme, aby přicházeli a setkávali se se stejnými hodnotami, na kterých jsme do této velikosti vyrostli - transparenci, přehlednosti, otevřené diskusi a možností se jednoduše zapojit,” řekl ve svém projevu Pikal.

Konečně zlegalizujme konopí, vyzval Pirát Ferjenčík

Domácí

Dalším znovu zvoleným místopředsedou je Radek Holomčík. „Obhajovat v krušných časech není snadné. Děkuji za podporu. Ukázali jste, že ten kurz, jak je nastaven, není úplně špatný. Dávám závazek, že hned zítra začnu řešit otázku odborné sekce strany,” uvedl Holomčík.

Posledním zvoleným místopředsedou je Martin Kučera, vedoucí administrativního odboru strany a zastupitel městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Reklama

Výběr článků

Načítám