Hlavní obsah

Radek Holomčík

Foto: Česká pirátská strana
Článek

PR manažer a politik, po říjnových volbách 2017 do Poslanecké sněmovny poslanec za Piráty. V Pirátské straně zastává funkce místopředsedy Krajského sdružení Jihomoravského kraje a předsedy Místního sdružení Slovácko.

Radek Holomčík se narodil 31. 7. 1985 v Hodoníně, pochází ze Strážnice. Vystudoval SPŠ v Uherském Hradišti, obor Elektrotechnika. Po střední škole začal pracovat v oboru. Po dvou letech se přeorientoval na oblast marketingu a PR, ve které pracuje dodnes. Při zaměstnání vystudoval obory Teorie interaktivních médií a Management v kultuře, oba na FF MU v Brně.

Od roku 2010 se pohybuje ve strážnické komunální politice. V rámci spolupráce s několika sdruženími pořádal či spolupořádal celou řadu kulturních akcí. Je předsedou strážnické kulturní komise a členem krajské komise pro cestovní ruch.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2017 byl lídrem jihomoravské kandidátky a stal se poslancem. V Pirátské straně zastává funkce místopředsedy Krajského sdružení Jihomoravského kraje a předsedy Místního sdružení Slovácko.

V lednu 2018 byl na Celostátním fóru Pirátů v Brně zvolen místopředsedou strany. V říjnu téhož roku se stal také zastupitelem města Strážnice.

Ve volném čase vaří, hraje na basu a píše.

Články k tématu