Hlavní obsah

Pacienti s lehčím průběhem klidně do tělocvičen. Stát chce ulevit nemocnicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hospitalizovaní s koronavirem, kteří mají lehčí průběh, by v případě plných nemocnic mohli být umisťováni například do tělocvičen. Po pátečním jednání kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO) to sdělil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Kdyby byl systém vyčerpán, tak je možnost pacienty, kteří mají lehčí průběh, umisťovat do zařízení, která nejsou určena lékařské péči. Mohly by to být i tělocvičny,“ uvedl Blatný.

Blatný nevyloučil uzavření dalších regionů

Domácí

To, že jsou nemocnice na hraně svých kapacit, ministr řekl již dříve. Počet hospitalizovaných s koronavirem se drží dlouhodobě kolem šesti tisíc. Nemocnice se stále potýkají s nedostatkem personálu a vysokou zátěží.

Další zpřísnění. Vláda nařídí povinné respirátory nebo dvě roušky

Domácí

„Nemůžeme poskytovat ani péči všem, kteří by ji potřebovali, v některých krajích je vyčerpaná kapacita téměř všech nemocnic. Systém se blíží k limitu,” vysvětlil dříve ministr.

Vláda tak v pátek přistoupila k dalšímu zpřísnění. Od pondělí budou muset občané v MHD či obchodech nosit povinně respirátory, nanoroušky či dvě na sobe nasazené chirurgické roušky.

Převážet covidové pacienty už není kam, říká šéf slánské nemocnice. Ministerstvo to rozporuje

Domácí

Odmítla tak naopak rozvolnit od začátku příštího týdne maloobchod, což navrhoval vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Šíření britské mutace to zatím neumožňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám