Hlavní obsah

O dalším rozvolnění vláda rozhodne ve čtvrtek, na řadě jsou obchody

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) bude o dalším rozvolnění covidových opatření jednat ve čtvrtek. Pokud se bude situace vyvíjet dobře, představí, jak se budou otevírat obchody. Po pondělním jednání kabinetu to sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Nově by se pak měla také od pátku otevřít registrace k očkovaní lidem starším šedesáti let.

O dalším rozvolnění vláda rozhodne ve čtvrtek, na řadě jsou obchodyVideo: ČTK

 
Článek

„Ve čtvrtek se vláda sejde a posoudí čísla, která souvisí s vlivem Velikonoc. Pokud uvidíme, že to epidemiologická situace dovoluje, tak rozhodneme o rozvolnění dalším,“ řekl po jednání vlády ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Vláda projedná další rozšíření výuky od 26. dubna

Domácí

Podle dřívějších vyjádření ministrů by pak mělo rozvolnění probíhat po 14 dnech, naposled kabinet opatření zmírnil 12. dubna. Další rozvolnění se tak očekává v pondělí 26. dubna.

Ministr Arenberger po jednání vlády potvrdil, že by se měly příští pondělí do školek vrátit všechny děti v krajích, kde je týdenní přírůstek případů covidu pod 100 na 100 tisíc obyvatel. Nyní toto pravidlo splňuje kraj Karlovarský a Královohradecký.

Pravidla pro venkovní sportování se změní, rozestupy budou menší

Domácí

Pokud by se situace vyvíjela dobře, mohla by se pravidla uvolnit i v oblasti maloobchodu. „Když bude 100 na 100 tisíc obyvatel za týden, jsme připraveni ve čtvrtek představit, jak se bude rozvolňovat v obchodech a službách,“ řekl v pondělí Havlíček.

Registrace 60+ v pátek

Nově se pak také budou moci od pátku 26. dubna registrovat k očkování lidé nad 60 let, oznámil v pondělí premiér. Nyní je registrace otevřená pro lidi 65+.

Babiš: 23. dubna otevřeme kategorii 60+Video: ČTK

„Chtěli bychom, aby se registrace k očkování posouvala po týdnu,“ doplnil ho Arenberger. Někde podle něj totiž stíhají vakcinační centra očkovat rychleji.

Od pondělí se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám