Hlavní obsah

Novotný končí v ODS. Zachovali se ke mně uboze, tvrdí

Praha

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný skončí po volbách v ODS. Oznámil to na svém facebookovém účtu. Tvrdí, že se k němu strana zachovala uboze.

Foto: Milan Malíček, Právo

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný

Článek

„Já jsem se rozhodl hned po volbách odejít. Zachovali se ke mně tak uboze, že už zůstávám jen ze solidarity,” napsal na sociální síť.

Novotný se přitom chtěl ještě v loni ucházet o poslanecké křeslo, a to právě za ODS. Vedení strany se ale vzápětí kontroverzního politika rozhodlo nenápadně vyšachovat tím, že potvrdilo podmínku, podle níž za ODS může kandidovat jen člověk s čistým trestním rejstříkem. Ten Novotný nemá.

Novotný jako horký brambor ODS. Potřebujete mě, vzkázal straníkům

Domácí

„My jsme demokratická strana a nic ve stanovách o čistém rejstříku nemáme. Taky nechápu, jak jsem tedy mohl v podmínce a obviněn kandidovat na starostu. Vadí mi, jak se to udělalo. Ale musím to brát tak, že tak to v politice asi chodí, že jsem se cpal mezi velké kluky a ti se mě báli, tak mě zařízli,” uvedl k tomu ve středu na sociální síť.

Smrt Babiše a Zemana je v zájmu Česka, řekl starosta Řeporyjí Novotný

Domácí

„Fajn, já zůstanu v Řeporyjích, když na víc nemám. Ale proč v ODS, která si mě neváží? Je mi 40 zítra. Přemýšlím o rodině, manželství, Řeporyjích a... o ODS. A k něčemu jsem dospěl,” vysvětlil.

Nadávky Schillerové 

On sám se dostal za dobu svého působení ve straně do sporu s některými svými stranickými kolegy. Europoslance ODS Jana Zahradila například nazval „debílkem” a „ubožákem.” Do křížku se dostal i se senátorkou Miroslavou Němcovou poté, co o něm uvedla, že nemá potenciál pro Poslaneckou sněmovnu.

Novotný proslul také několika nelichotivými výroky na adresu vládních politiků. Například šéfku státní kasy Alenu Schillerovou (za ANO) nazval za schválené daňové změny „ubohou k*rvičkou estébákovou.”

Starostovi Řeporyjí se podařilo vytočit Moskvu

Evropa

Po ostrých slovech Pekingu vůči šéfovi Senátu Miloši Vystrčilovi (ODS) kvůli jeho cestě na Tchaj-wan pak také po čínských politicích vyžadoval omluvu a vynadal jim do drzých, nevycválaných kašparů. Vášně také vzbudil tím, že nechal instalovat pomník padlým vlasovcům, vojákům Ruské osvobozenecké armády.

Reklama

Výběr článků

Načítám