Hlavní obsah

Na konci dubna by mohlo být 3000 hospitalizovaných, avizoval Blatný

Praha

Na konci dubna by podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) mohlo být kolem tří tisíc hospitalizovaných s koronavirem, z nichž 500 by mohlo být na jednotkách intenzivní péče (JIP). Počty nově nakažených by měly přibývat po čtyřech tisících denně, avizoval ministr v pondělí na tiskové konferenci po jednání vlády.

Blatný: Na konci dubna by mohlo být 3000 hospitalizovanýchVideo: ČTK

 
Článek

„Situace se začíná lepšit. Pokud to půjde tak, jak očekáváme, tak z modelů se dá odhadnout, že na konci dubna se můžeme dostat na čísla kolem tří tisíc v nemocnicích a 500 na jednotkách intenzivní péče a kolem čtyř tisíc nových diagnóz denně,” sdělil Blatný.

Vláda chce prodloužit nouzový stav o dalších 30 dnů

Domácí

Dříve také uváděl, že pokud budou tři tisíce hospitalizovaných, mohla by vláda přistoupit k většímu rozvolnění. Prioritou by měl být návrat žáků do škol.

Neznamená to ale, že padnou všechna opatření. Podle ministra budou platit omezení v zemi dalších několik měsíců.

Epidemiologická situace se v posledních dnech zlepšuje, počty nově nakažených postupně klesají. Vysoký je ale stále počet hospitalizovaných, v nemocnicích s koronavirem leží přes osm tisíc lidí.

Velikonoční návštěvy jen v rámci okresu

Domácí

Kvůli tomu tak vláda rozhodla o prodloužení přísných opatření, omezený je například pohyb mezi okresy. Tato opatření by měla platit minimálně do konce Velikonoc.

Kabinet proto v pondělí rozhodl také o prodloužení nouzového stavu, který nyní platí do 28. března. Po Sněmovně bude žádat souhlas o dalších 30 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám