Hlavní obsah

Prymula zrušil avizovaný projev v televizích

Novinky, Jan Menšík, Alžběta Trousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) během pondělí avizoval projev, s nímž měl vystoupit v České televizi, na Nově i na Primě. Deset minut před jeho začátkem ale přišlo oznámení, že projev nebude. Důvodem je fakt, že vláda stále jedná o opatřeních, kterých se projev měl týkat.

Foto: koláž Novinky.cz

Roman Prymula

Článek

„Je mi líto, stále na vládě diskutujeme o finální podobě opatření. Avizovaný projev je proto nutné odložit,” uvedl Prymula na Twitteru.

Ministr se měl objevit v hlavním vysílacím čase na ČT, Nově a Primě v 19:54. Deset minut před začátkem, když už televize projev avizovaly a i Novinky.cz čekaly na spuštění živého přenosu, přišlo oznámení, že projev nebude.

Česká televize počítala s projevem po konci Událostí, ale například v TV Nova se měl „trefit” doprostřed zpráv. Televize proto byla nucena na poslední chvíli domluvený čas vyplnit jinak. Odvysílala reportáže o vykradených chatách, venkovské fotbalové lize a přemnožených hraboších.

Zlepšení komunikace

Ministr zdravotnictví Roman Prymula si jako jeden z cílů v úřadu vytkl zlepšení komunikace ohledně informování o opatřeních v boji s koronavirem. Právě toto označil za jednu ze slabin. Zmatky doprovázely například opatření k nošení roušek vyhlášených na konci srpna.

Týdny neopustíme své domy? To určitě nenastane, řekl Prymula

Koronavirus

Prymula chtěl hovořit o nutnosti dalších opatření a zřejmě i představit ta další, o nichž jedná nyní vláda. Protože stále neskončila, není jasné, jaká opatření by měl Prymula představit.

Zatím mluvil z obrazovek především premiér Andrej Babiš (ANO). Stalo se tak třikrát, a to v březnu, dubnu a naposledy v září. V posledním projevu Babiš vyzval občany k ohleduplnosti vůči rizikovým skupinám a dodržování opatření, hlavně nošení roušek. Přiznal také, že se v létě nechal ukolébat nízkými počty nových případů a vláda opatření i kvůli atmosféře ve společnosti zmírnila. Na jaře měl jedno vystoupení v televizi i prezident Miloš Zeman.

Letní zmírnění a následné otálení v opětovném zpřísnění na začátku září z části stojí za vysokými nárůsty, které Česko od začátku školního roku zaznamenává. Doposud nejvíce nově zjištěných případů je z pátku, kdy se nákaza potvrdila u 8618 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám