Hlavní obsah

Mají pražští učitelé zájem o respirátory? Vláda pověřila Plagu, aby to zjistil

Novinky, ČTK, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda vedená premiérem Andrejem Babišem (ANO) v pondělí pověřila ministra školství Roberta Plagu (ANO), aby u pražských učitelů zjistil, zda chtějí od státu respirátory. s jejich pomocí by se mohli chránit a nemuseli v případě výskytu covidu-19 na škole do karantény, takže by nedošlo k narušení výuky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr školství Robert Plaga (ANO)

Článek

„Nechceme nikomu nic nařizovat, proto vláda pověřila ministra Plagu, aby zjistil u primátora Hřiba (Piráti), jestli by učitelé v hlavním městě měli zájem o dodávku respirátorů. V Praze je teď situace nejhorší,” sdělil ČTK Babiš.

Pražská hygiena nestíhá, pomůžou jí kolegové z krajů

Domácí

Otázkou, jak chránit učitele a zabránit karanténám ve školách, se kromě vlády v pondělí zabývala také Rada vlády pro zdravotní rizika.

Praha je jediným českým okresem, jenž na tzv. covidovém semaforu září oranžovou barvou, která odkazuje na třetí stupeň z celkových čtyř a počátek komunitního přenosu onemocnění covid-19. V posledních dnech se denní přírůstky pozitivních případů pohybovali nad hranicí stovky. Pražským hygienikům, kteří nestíhají trasovat kontakty nakažených, pomohou na dálku kolegové z jiných krajů. Uvedl to v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Podle premiéra se stejná nabídka na dodávku respirátorů ze státních zásob bude týkat i jakýchkoliv dalších okresů, které se na semaforu dostanou na oranžový stupeň.

Reklama

Související články

Doktor: Na chřipku je brzy, nyní je tu covid

Na epidemii chřipky je ještě brzy, říká doktor Roman Chlíbek z České vakcinologické společnosti. Upozorňuje, že mezi sezonními onemocněními a covidem-19 je...

Výběr článků

Načítám