Hlavní obsah

Kobylí hlavo. Hejtmani čelí kvůli nouzovému stavu výhrůžkám

Praha

Kvůli vyhlášení nového nouzového stavu na žádost hejtmanů čelí nyní šéfové krajů výhrůžkám. Na sociálních sítích si na to postěžovala hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (za STAN) nebo šéf Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD).

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN)

Článek

„Výhrůžky, humus a agresivita. To, co zažívám v posledních hodinách, by nikdo z vás zažívat nechtěl. Většina e-mailů, telefonů a esemesek, které chodí, je zlých, agresivních a plných nenávisti. A ve stejné situaci jsou i ostatní hejtmané,” napsala na sociální síť Pecková.

Jediný Hřib byl proti žádosti hejtmanů. Podpořil ji, aby předešel lynči Pražanů

Domácí

V přiložených komentářích jí lidé například vzkazují, ať umře na rakovinu, nebo jí  nadávají do „debilky” či „kobylí hlavy”.

„Jedna polovina mě žádá o odstoupení, protože chci uvolnit opatření a mé svědomí se má vyrovnat s tím, že díky mně budou umírat tisíce lidí a kolabovat nemocnice. Druhá polovina píše, že mám odstoupit, protože jsem Babišův pohůnek,” dodává.

Vláda vyhlásila nouzový stav do konce února

Domácí

Hejtmanka uvedla, že prosí všechny, aby zklidnili své emoce. „Přesně do tohoto stavu Českou republiku dovedl premiér této země, protože nedokáže obhájit svoje kroky, nalézt pro ně podporu a spojit národ,” tvrdí.

Netolický: Běžte do nemocnic

Vláda si nedokázala ve Sněmovně vyjednat podporu pro prodloužení nouzového stavu. Když jí tento krok poslanci neodsouhlasili, vyhlásila nový nouzový stav na žádost hejtmanů. Ti se se obávali nové situace, na kterou ani oni, ani vláda nebyli připraveni, a tak na nouzový stav kývli.

Na výhrůžky si stěžuje i Netolický. „Časté dotazy, kolik jsem za to dostal, epidemie není, vulgarismy, urážky, obviňování. To je atmosféra v naší společnosti, kterou ovšem kraje nezavinily,” napsal na Facebook.

Chcípl PES žádá demisi vlády

Domácí

Kritikům vzkazuje, ať se radši zajdou podívat do přeplněných nemocnic. „Nastupte jako dobrovolníci a pojďte pomoci. U počítače nebo mobilu, to je odvahy,” uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám