Hlavní obsah

Koalice vítají rozhodnutí Pirátů. Nesmíme lidi zklamat, uvedl Rakušan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Politici z řad koalic SPOLU a PirSTAN vítají rozhodnutí Pirátů vstoupit do vlády. Podporu návrhu vyjádřilo 82,1 procenta Pirátů. Pro bylo 888 z 1082 hlasujících.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zástupci koalice Spolu a koalice PirSTAN po podpisu koaliční smlouvy

Článek

„Věřím, že nás lidé volili proto, abychom společně porazili Andreje Babiše. Abychom společně ukončili vládní chaos. Jsem rád, že to většina Pirátů nechce zahodit. Lidi v této zemi nesmíme zklamat,” napsal na Twitter krátce po pondělním vyhlášení výsledků lídr partnerského hnutí STAN Vít Rakušan.

Rozhodnutí vstoupit do vlády uvítal i šéf ODS a budoucí premiér Petr Fiala. „Věřím, že vznikající vláda koalic SPOLU a PirSTAN dokáže provést zemi složitým obdobím. Čeká nás spoustu práce,” napsal na sociální síť.

„Jsem rád, že vstup Pirátů do vlády je definitivně potvrzen. Obohatí náš vládní tým, který má před sebou nejtěžší misi od vzniku samostatné ČR. Čelíme krizi pandemické, ekonomické i energetické, ale jsme na to připraveni a věřím, že to spolu zvládneme,” napsal zase šéf lidovců Marian Jurečka.

„Rozhodnutí Piratské strany mě potěšilo. Přes dílčí neshody pro mě jsou demokratickými partnery a jsem ráda, že se budou přímo podílet na správě země. Jsme o další krok blíže ke změně, kterou si čeští občané zvolili a země ji nutně potřebuje,” napsala šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Pirátské fórum kývlo na účast ve vládě

Domácí

„Dostáli naší společné předvolební strategii a potvrdili společný vstup do vlády! Snad nebude takto napínavé i společné vládní angažmá,” uvedl zase nový poslanec STAN Petr Letocha.

Za překvapivě jednoznačný označil výsledek zase poslanec ODS Martin Kupka. „Je to rozumný výsledek a jasná zpráva pro veřejnost, že dohoda na společné vládě je možná,” poznamenal.

Reklama

Výběr článků

Načítám