Hlavní obsah

Kde by se nyní mohly otevřít školky

Novinky, jas

Vláda bude ve čtvrtek jednat o plánu na další rozvolňování. Prozatím se veřejnost dozvěděla, že návrat dětí do mateřských škol bude podmíněn splněním limitu 100 potvrzených případů na 100 000 obyvatel v klouzavém průměru za sedm dní v jednotlivých krajích.

Článek

Toto kritérium, o němž hovořil ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO), prozatím plní Karlovarský a Královéhradecký kraj a nakročeno k jeho splnění má i Plzeňský.

Jak je obvyklé, po jednání vlády se mohou kritéria změnit, neboť premiér Andrej Babiš (ANO) ve středu uvedl, že chce vládě navrhnout, aby otevírání školek vycházelo nikoliv ze situace v celém kraji, ale v jednotlivých okresech.

Rozvolňovat se bude v blocích, školky možná půjdou po okresech

Domácí

Nadto premiér uvedl, že definitivně se zřizovatelé předškolních zařízení dozví o možnosti otevřít od pondělí na tiskové konferenci ministra zdravotnictví v pátek odpoledne.

Podle aktuálních dat by se tak do školek mohly vrátit děti v okresech Cheb, Karlovy Vary a Sokolov v Karlovarském kraji, Tachov a Domažlice v Plzeňském kraji, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Náchod a Jičín v Královéhradeckém kraji, ve středočeském okresu Nymburk a v okrese Semily, který spadá pod Liberecký kraj.

Arenberger: Obchody se otevřou nejpozději 3. května

Domácí

Vláda má představit i podmínky pro další rozvolňování, a to nejen v rámci školství. Ve středu Arenberger zmínil, že do 3. května by měly být otevřeny i obchody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám