Hlavní obsah

Karlovarští hasiči balíčkují roušky pro postižené okresy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Hasiči v Karlových Varech začali v sobotu dopoledne rozdělovat půl milionu roušek. Stát je uvolnil pro obyvatele okresů Sokolov a Cheb, které jsou kvůli koronaviru od pátku ve zvláštním ochranném režimu. Kromě roušek dostal kraj ještě 24 tisíc respirátorů, které jsou určeny pro školy. Nejpozději v neděli by se měly ochranné pomůcky dostat až k obyvatelům jednotlivých obcí postižených okresů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarští krajští hasiči balíčkují a rozváží státní roušky a respirátory do obcí okresů Sokolov a Cheb.

Článek

„Dělíme to na jednotlivé obce, dostali jsme rozpis, kolik má na každou z nich přijít roušek. Respirátory pak půjdou do škol. Pro každou obec odpočítám přesnou část a pak to všechno odvezeme do obcí s rozšířenou působností. Z nich to dobrovolní hasiči rozvezou do konkrétních obcí,“ uvedl pro ČTK Pavel Růžička z oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení krajských hasičů.

Ve skladu krajských hasičů v Karlových Varech v sobotu asi desítka hasičů roušky rozdělovala do zásilek, označených názvem konkrétní obce. Tyto zásilky ještě tentýž den rozvezou dva nákladní vozy po Chebsku a Sokolovsku. Distribuce mezi obyvatele bude už na obcích.

Omezení pohybu i obchodů. Karlovarský kraj nachystal vyhlášení stavu nebezpečí

Domácí

Roušky jsou určeny zejména pro sociálně slabé občany. Starostové obcí zvažují, že roušky dovezou zejména seniorům. Pro ostatní, kteří mají problém koupit si ochranné pomůcky, které nařizuje vládní opatření, zřídí výdajová místa.

Na Sokolovsku a Chebsku vládní nařízení nařídilo nosit na veřejných místech minimálně chirurgické roušky nebo respirátory typu FPP2. Jak poukazují někteří starostové, spíše než roušky a uzavírky by ve stávající kritické situaci pomohlo plošné antigenní testování obyvatel s následnými karanténami pozitivních obyvatel, aby nemohli dál onemocnění šířit. S takovým opatřením ale stát dosud nepřišel.

Při kontrolách přejezdů z okresů jsou policisté zatím spíše benevolentní

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám