Hlavní obsah

Hašek má smůlu, Kněžínek jeho jmenování do Legislativní rady vlády stáhl

• Aktualizováno

Někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se členem Legislativní rady vlády nestane. Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO) totiž nevyhoví návrhu šéfa resortu vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. Uvedl to mluvčí resortu Vladimír Řepka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO)

Článek

„V souvislosti s možným jmenováním JUDr. Michala Haška členem Legislativní rady vlády jsem posoudil všechny argumenty, které se objevily ve veřejném prostoru. Nakonec jsem se rozhodl žádosti prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka nevyhovět a dnes jsem materiál s návrhem na jmenování JUDr. Haška členem LRV vzal zpět," citovala ČTK Kněžínka, který předtím návrh sám předložil vládě.

Hamáček Haška navrhl s tím, že jde o odborníka, který zná fungování krajské samosprávy a vedl i asociaci krajů.

Proti Haškovu jmenování se ohradili Piráti, kteří Kněžínka upozornili na Haškovu údajně nedostatečnou erudici i minulost. Poukázali na skutečnost, že Hašek získal doktorský titul na provinční slovenské univerzitě a doposud působil coby advokátní koncipient, který z titulu své funkce pracuje pod dohledem školitele.

Hašek výhrady odmítl a Piráty označil za „kádrováky”.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Hašek na tiskové konferenci k představení platformy Zachraňme ČSSD.

Vedle toho se Hašek v roce 2013 zapojil i do tzv. lánského puče, kontroverzní povolební schůzky u prezidenta Miloše Zemana, na němž se skupina sociálních demokratů pokusila obejít tehdejšího šéfa strany Bohuslava Sobotku při vyjednávání o vládě. Hašek posléze o schůzce v televizi lhal v přímém přenosu. [celá zpráva]

Kontroverze budila i jeho nepřiznaná spolupráce s lobbistkou Janou Mrencovou, která se před médii vydávala za neexistující mluvčí Lucii Proutníkovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám