Hlavní obsah

Hašek má smůlu, Kněžínek jeho jmenování do Legislativní rady vlády stáhl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Někdejší jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se členem Legislativní rady vlády nestane. Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO) totiž nevyhoví návrhu šéfa resortu vnitra a předsedy ČSSD Jana Hamáčka. Uvedl to mluvčí resortu Vladimír Řepka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO)

Článek

„V souvislosti s možným jmenováním JUDr. Michala Haška členem Legislativní rady vlády jsem posoudil všechny argumenty, které se objevily ve veřejném prostoru. Nakonec jsem se rozhodl žádosti prvního místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka nevyhovět a dnes jsem materiál s návrhem na jmenování JUDr. Haška členem LRV vzal zpět," citovala ČTK Kněžínka, který předtím návrh sám předložil vládě.

Hamáček Haška navrhl s tím, že jde o odborníka, který zná fungování krajské samosprávy a vedl i asociaci krajů.

Proti Haškovu jmenování se ohradili Piráti, kteří Kněžínka upozornili na Haškovu údajně nedostatečnou erudici i minulost. Poukázali na skutečnost, že Hašek získal doktorský titul na provinční slovenské univerzitě a doposud působil coby advokátní koncipient, který z titulu své funkce pracuje pod dohledem školitele.

Hašek výhrady odmítl a Piráty označil za „kádrováky”.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Hašek na tiskové konferenci k představení platformy Zachraňme ČSSD.

Vedle toho se Hašek v roce 2013 zapojil i do tzv. lánského puče, kontroverzní povolební schůzky u prezidenta Miloše Zemana, na němž se skupina sociálních demokratů pokusila obejít tehdejšího šéfa strany Bohuslava Sobotku při vyjednávání o vládě. Hašek posléze o schůzce v televizi lhal v přímém přenosu. [celá zpráva]

Kontroverze budila i jeho nepřiznaná spolupráce s lobbistkou Janou Mrencovou, která se před médii vydávala za neexistující mluvčí Lucii Proutníkovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám