Hlavní obsah

Hamáček: Žáci se vrátí do škol, až bude denní přírůstek nanejvýš 3000

Novinky, ČTK, Dominika Jeřábková

Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) by se měl návrat žáků do školních lavic uskutečnit až ve chvíli, kdy bude denní přírůstek nově nakažených mezi 2 500 až 3000. Zdůraznil však, že se jedná o jeho soukromý názor, a zároveň se vyhnul bližšímu odhadu, kdy by se k tomuto číslu mohla ČR přiblížit.

Foto: ČSSD, ČTK

Předseda ČSSD Jan Hamáček

Článek

„Do té doby je návrat žáků příliš riskantní. Vzhledem k vývoji epidemie se ale nedá očekávat, že by počty denní nakažených začaly rychle klesat,“ uvedl v pořadu Partie na Prima CNN.

Hamáček: 15 000 nakažených není úplně špatná zpráva

Domácí

V posledním týdnu přibývá v ČR každý den více než deset tisíc lidí s pozitivním testem na onemocnění covid-19. Jen v sobotu bylo ohlášeno 11 428 nových případů. I přes vysoký počet se však jednalo o méně případů než předchozí dvě soboty a přírůstek byl zároveň menší než na konci pracovního týdne.

V poslední dnech také kleslo reprodukční číslo, které uvádí počet nakažených od jednoho pozitivně testovaného, na 1,1. Nový ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ale varoval, že pokud lidé přestanou dodržovat opatření, pak se jejich účinek nedostaví.

Blatný se seknul při výpočtu reprodukčního čísla. A hned dvakrát

Domácí

K samotnému plošnému uzavření škol s výjimkou mateřských a „krizových” škol pro děti zdravotníků a dalších nezbytných profesí došlo v polovině října. Již dříve také přešly na online výuku vysoké a střední školy. Podle původního plánu se měla alespoň část žáků vrátit do lavic již v pondělí 2. listopadu.

Plaga: Prioritou je návrat dětí do 1. a 2. tříd základních škol

Domácí

V současné situaci ale považuje ministr školství Robert Plaga (za ANO) za prioritu, aby se k prezenční výuce vrátili alespoň žáci 1. a 2. tříd základních škol. Následovat mají speciální školy a závěrečné ročníky základních a středních škol, v dalších krocích potom ostatní žáci a studenti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám