Hlavní obsah

Feri rezignoval na poslanecký mandát dopisem

Právo, dan

Dominik Feri, který čelí nařčení ze sexuálního násilí a minulý týden vystoupil z TOP 09, v pondělí oficiálně rezignoval na místo poslance. Do rukou předsedy Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) poslal notářsky ověřený dopis.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Feri ve Sněmovně

Článek

„Dnes přišla Feriho rezignace,“ řekl Právu Vondráček. Na úterní schůzi nastoupí na jeho místo dokumentaristka Olga Sommerová, která jako místopředsedkyně strany LES kandidovala v barvách TOP 09 a je náhradnicí.

Vedení TOP 09 ještě musí vyřešit, kdo nahradí Feriho na pražské kandidátce koalice Spolu. Feri byl čtvrtý. V TOP 09 se kvůli náhradníkovi rozpoutala ostrá diskuse mezi vedením strany a pražskou organizací.

Koalice Spolu zahlazuje stopy po Ferim

Domácí

Její šéf a europoslance Jiří Pospíšil minulý týden prosadil na jednání pražské organizace usnesení, aby byl náhradníkem radní Prahy 2 Michal Zuna. Vedení strany v čele s Markétou Pekarovou Adamovou zase chce, aby se dopředu na kandidátce posunul starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

Na kandidátku Spolu by se mohl nově dostat i starosta Prahy 7 a poslanec Jan Čižinský, který do Sněmovny přišel za lidovce, ale poté, co si založil hnutí Praha sobě, které je ve vedení pražského magistrátu, z KDU-ČSL odešel. „Je o tom debata, ale nic víc k tomu říkat nebudu,“ řekla Právu Pekarová. Podle informací Práva by mohl Čižinský získat 11. místo.

Svlíkni se a máš bod aneb Seznamovací kurzy Právnické fakulty

Domácí

Čižinský v pondělí zveřejnil prohlášení, že zatím žádnou nabídku nedostal, ale kandidaturu nevyloučil. „Ale nepřipadá v úvahu vyměnit případnou podporu komukoliv za jakékoliv ústupky vůči ODS či komukoliv jinému v komunální politice,“ uvedl Čižinský.

Reklama

Výběr článků

Načítám