Hlavní obsah

Koalice Spolu zahlazuje stopy po Ferim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předvolební uskupení Spolu (ODS + TOP 09 + KDU-ČSL) z internetu odstranilo stránku s kampaní „Mám hlas”, jejíž tváří měl být poslanec Dominik Feri (ex-TOP09). Odkaz nyní vede na web koalice. Feri v pátek dočasně přerušil členství ve straně poté, co Deník N a server A2larm přinesly svědectví žen, na kterých se měl mladý politik údajně dopustit sexuálního násilí.

Foto: TOP 09

Vizuál ke kampani Mám hlas koalice Spolu s Dominikem Ferim

Článek

Kampaň „Mám hlas” měla být zásadní předvolební zbraní koalice Spolu pro kampaň do Poslanecké sněmovny. Poslanec a instagramový influencer Dominik Feri si kladl za cíl oslovit mladou generaci a přilákat ji k volbám. Bude to mít grády, slibovala Spolu.

„Součástí kampaně budou také výjezdy po krajských městech. Součástí kampaně je web mamhlas.cz, na kterém se postupně objeví speciální program pro mladé, volební průvodce, série edukativních článků o volbách, a právě slibovaný Dominikův podcast se zajímavými hosty,” slavnostně oznamovala ještě před týdnem TOP09 na svých webových stránkách.

Součástí kampaně už ale zřejmě nebude nic, zmiňovaný web „mamhlas.cz” není dostupný a návštěvníka přesměruje pouze na stránku koalice jako takové.

Feri je do pondělí poslancem

Feri čelí obviněním, že sexuálně zneužil a obtěžoval řadu mladých dívek. On sám nařčení ze sexuálního násilí odmítá, byť přiznal, že se v minulosti ne vždy choval „gentlemansky”.

Politologové: Feriho kauza je pro koalici nepříjemná. TOP 09 by bez něj byla poloviční

Domácí

V souvislosti s kauzou se na internetu objevila stránka mashlas.cz, která vyzývá případné oběti „sexuálního násilí ze strany Dominika Feriho”, aby se svým svědectvím svěřily redaktorům Apoleně Rychlíkové a Jakubovi Zelenkovi na zašifrovanou emailovou adresu. Právě tito redaktoři o nevhodném chování 24letého politika napsali společný článek pro Deník N, respektive A2larm.

Feri tento týden oznámil rezignaci na poslanecký mandát k 31. květnu. Podzimních voleb se neúčastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám