Hlavní obsah

Dominik Feri

Foto: Novinky
Článek

Dominik Feri měl před sebou slibnou kariéru úspěšného politika, především u mladých lidí měl velkou podporu. Politickou kariéru mu v roce 2021 ale utnulo obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování.

Rozsudek soudu

V listopadu 2023 obvodní soud pro Prahu 3 uznal Dominika Feriho vinným ve všech bodech obžaloby a uložil mu nepodmíněný tříletý trest vězení s ostrahou. Verdikt ovšem není pravomocný, Feri svou vinu odmítá a na místě se odvolal.

Feri je vinen. Tři roky vězení s ostrahou, rozhodl soud

Krimi

Obvinění ze znásilnění a sexuálního obtěžování

V červnu 2021 Feriho několik žen nařklo ze sexuálního obtěžování. Feri čelil podezření, že se měl u dívek, s nimiž se seznámil na sociálních sítích, dožadovat pohlavního styku, k němuž mu však dívky podle zveřejněných svědectví v Deníku N a A2larm nedaly souhlas.

Případ začalo v červnu 2021 vyšetřovat pražské policejní ředitelství. V březnu 2022 poté Feriho policie obvinila ze znásilnění. Exposlanci byla 19. května téhož roku státním zástupcem zamítnuta stížnost, kterou Feri proti zahájení stíhání podal. V říjnu 2022 bylo vyšetřování ukončeno a policie zaslala na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 návrh na podání obžaloby pro tři případy znásilnění. To 13. prosince 2022 podalo obžalobu. O dva měsíce později, 14. února 2023, stanul Feri před soudem.

Soud s Ferim: Kvůli intimní povaze případu soudkyně vykázala veřejnost

Krimi

Několik dní po tom, co byla exposlanci Ferimu zamítnuta stížnost proti zahájení trestního stíhání, skončil v nemocnici. Údajně se pokusil o sebevraždu.

Životopis a vzestup nadějného politika

Články k tématu

Rozsudek ve Feriho kauze soud nezveřejní

Anonymizované odůvodnění rozsudku v kauze bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho nebude veřejnosti poskytnuto. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 3, který...

Feri: Fyzicky se ty skutky nemohly stát

Bývalý poslanec Dominik Feri ve čtvrtek opět vypovídal před Obvodním soudem pro Prahu 3, kde čelí obžalobě ze dvou znásilnění a pokusu o další. Feri ve svém...