Hlavní obsah

Babiš s Vojtěchem uvedli za den tři různé termíny, odkdy se zpřísní opatření

• Aktualizováno

Část plošných opatření začne platit dřív, než bylo uvažované pondělí, uvedl ve čtvrtek premiér Andrej Babiš (ANO). Předseda vlády původně mluvil o pátku, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) krátce poté na tiskové konferenci uvedl, že pravidla se zpřísní od soboty.

Foto: Agencja Gazeta, Reuters

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

Ministr Vojtěch ještě ve čtvrtek ráno avizoval, že pokud se budou zavádět plošná opatření, budou až od pondělí. To odpoledne korigoval Babiš.

„V 18:00 bude mít pan ministr Vojtěch tiskovku, kde je už teď potřeba avizovat opatření, část bude platná od zítra (pátku), část od pondělí. Musíme na vývoj reagovat rychle a apelovat na lidi, aby byli odpovědní,“ řekl Babiš během návštěvy Kutnohorska.

Akce ve vnitřních prostorech budou od pondělí maximálně pro 500 osob

Domácí

Tisková konference ministra Vojtěcha nakonec byla o čtvrthodinku dřív – a ministr během ní oznámil, že opatření budou platit od sobotní půlnoci, odkdy bude povinné nosit roušky na vnitřních hromadných akcích nad 100 osob.

Od pondělí pak bude omezena kapacita těchto akcí na 500 osob.

Hamáček: Vláda bude řešit obnovení Ústředního krizového štábu

Domácí

Babiš už dříve tvrdil, že opatření by se mělo týkat výlučně povinného nošení roušek ve vnitřních prostorech nad určitý počet lidí. Možná celoplošná opatření avizoval ministr zdravotnictví.

Aktuálně je v ČR přes pět tisíc aktivních případů a v posledních dnech poměrně výrazně narostl i počet nově odhalených případů. Ve středu jich přibylo 247.

Vojtěch na čtvrteční tiskové konferenci uklidňoval, že počty nakažených jsou sice vyšší, ale nejedná se o alarmující situaci. Upozornil ale, že virus má stále velký potenciál, aby se šířil.

Celé Česko se musí od pondělí připravit na nová opatření

Domácí

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) už dříve připustil, že vláda by se na pondělním zasedání mohla zabývat obnovením ústředního krizového štábu, jemuž ministr předsedal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám