Hlavní obsah

Zmenšení prsou ji přineslo úlevu od bolesti zad, ale i větší sebevědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco spousta žen touží po větším poprsí, Anetu od dospívání trápil zcela opačný problém. Velká ňadra ji způsobovala časté bolesti zad a také ji omezovala při veškerých činnostech - a snadné to neměla ani při výběru oblečení.

Foto: archív paní Anety

Paní Aneta je dnes velmi šťastná, že se pro zmenšení prsou rozhodla.

Článek

Anetin příběh začal před mnoha lety, a sice v pubertě, když se její tělo začalo měnit. S rostoucím poprsím se dostala do hledáčku závistivých spolužaček a vysmívajících se spolužáků. Její sebevědomí šlo rychle dolů a to, co jiné záviděly, ona nenáviděla.

Po druhém dítěti vzhled i velikost jejího poprsí pro ni začaly být neúnosné. Cítila se nesmírně frustrovaně. Snila o pro jiné zcela běžných věcech jako nosit v létě tílka, sportovat a odložit svazující podprsenky.

Málokdo si totiž dovede představit, jak moc mohou velká ňadra ženu omezovat, zvlášť je-li tak aktivní jako paní Aneta, která i během mateřské dovolené si k péči o děti našla rovnou i dvě zaměstnání.

„Toužila jsem nosit slušivé košile bez toho, aniž by se rozepínaly knoflíky, běhat s pocitem lehkosti, nemít z tíhy dekoltu věčně bolavá záda nebo přitisknout k sobě děti, aniž by všude byla prsa,“ svěřila se Novinkám paní Aneta.

Kojení dvou malých dětí si u ní vybralo svou daň, až po plastice se začala opět cítit hezky

Styl

I proto se rozhodla, že jakmile to půjde, nechá si svá ňadra zmenšit. Moc dobře si totiž uvědomovala, že zmenšením svých prsou jen získá. Což potvrdil i primář pražské pobočky MEDICOM Clinic Pavel Horyna, který paní Anetu v jejím rozhodnutí podpořil.

Hned při první konzultaci na klinice plastické chirurgie se tak paní Aneta dohodla na řešení. Primář Horyna jí ukázal možnosti a navrhl, jak by mohli dosáhnout co nejlepších výsledků.

„Paní Anetě jsem doporučil redukční mammaplastiku. Při tomto zákroku prsy zároveň zmenšíme a modelujeme,“ vysvětluje Pavel Horyna.

Foto: MEDICOM Clinic

Paní Aneta při konzultaci s primářem Horynou

Paní Aneta neměla z operace ani strach. „Až mě překvapilo, jak klidná jsem před zákrokem byla. Věděla jsem, že budu v rukou profesionálů,“ dodala Aneta.

Operace i následná rekonvalescence trvaly krátce a vše probíhalo v pořádku. „Cítila jsem se už týden po operaci výborně a hlavně o dost lehčí,“ pochvalovala si výsledky operace paní Aneta.

Foto: MEDICOM Clinic

Před a po zákroku

Okolí si myslelo, že jsem zhubla

Okolí si její proměny samozřejmě všimlo a Aneta od té doby slýchává samou chválu. „Mnozí si mysleli, že jsem zhubla. To mi dodalo ještě větší sebevědomí a radost z výsledku. Pocit, že můžu jít do obchodu se spodním prádlem a koupit si to, co se mi opravdu líbí, je neskutečný,“ popsala s radostí.

Dokonce se konečně zbavila svého zlozvyku - neustálého upravování podprsenky. Prsa nyní drží tam, kde mají, a tak si užívá svobodu a konečně žije naplno.

Zatímco většina žen touží po velkých prsou, Zdeňka chtěla pravý opak. Dnes má přesně taková, jaká si vysnila

Styl

Nechte si na ně sáhnout aneb Když dotek zachraňuje život

Zdraví

Může se vám hodit na Firmy.cz: MEDICOM Clinic

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám