Hlavní obsah

Trápila ji široká stehna, ani cvičení nepomáhalo. Vše vyřešil jeden zákrok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhodobě nebyla spokojená se svou postavou a po porodu se to ještě zhoršilo. Ačkoliv se snažila cvičit a zdravě se stravovat, nedařilo se jí zejména oblast stehen zeštíhlit. Čtyřiatřicetiletá Romana tak začala uvažovat o liposukci, a jakmile to bylo možné, rozhodla se ji podstoupit. Dnes je šťastná, protože si opět může dovolit nosit krátké šortky, aniž by z toho měla špatný pocit.

Foto: archív paní Romany

Liposukce stehen dodala paní Romaně na sebevědomí.

Článek

Po porodu se změní postava většině žen a nejinak tomu bylo u paní Romany, která se s tím snažila od začátku něco dělat. Hlídala si jídelníček a k tomu hodně cvičila. Kýžené postavy přesto nemohla dosáhnout. I když zhubla v některých partiích, v oblasti stehen se jí to nedařilo.

Začala tak stále více přemýšlet o liposukci, až se k ní nakonec skutečně odhodlala.

„Paní Romanu trápila oblast vnějších a vnitřních stehen. Přestože pravidelně cvičila, nedařilo se jí docílit ideálního výsledku, proto jsem jí doporučil vodní liposukci BodyJet provedenou v lokální anestezii,“ potvrzuje lékař Petros Christodoulou z kliniky estetické medicíny Medicom Clinic.

Foto: Medicom Clinic

Při konzultaci došlo i na měření a vysvětlení všech možností.

Proč je řešením právě tento zákrok?

„Liposukce zevních stehen je určena ke korekci celkového tvaru této partie těla. Není ale metodou redukce váhy nebo hubnutí, slouží ke korekci tělesných disproporcí v uložení tukové tkáně. To znamená, že je velmi vhodná například na úpravu zvýšených deposit tuku na zevních stehnech, přičemž je možné dosáhnout plynulé kontury této partie,“ vysvětluje profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Snažila se zhubnout, ale stále se jí to nedařilo v oblasti břicha. Pomohla až liposukce

Zdraví

Před samotným zákrokem byla paní Romana samozřejmě mírně nervózní. „Nervozita ze mě ale spadla hned na sále, kde se mě ujala úžasná sestřička a po celou dobu zákroku si se mnou povídala. Během operace jsme se smály, za což jsem jí i panu doktorovi nesmírně vděčná,“ svěřuje se a dodává:

„Stejně příjemné pocity přetrvávaly i bezprostředně po zákroku, protože jsem necítila žádnou bolest, měla jsem jen obvázané nohy.“

Při liposukci plastický chirurg rozpustil a odsál 1500 ml čistého tuku.

Po porodu si nechala zmenšit a vytvarovat prsa. Život se jí změnil k lepšímu

Styl

Samotná rekonvalescence pak trvala jen krátce. „Mírně nekomfortní byl pouze první týden, poté jsem už o zákroku prakticky nevěděla. A to i díky doporučením, která mi dal pan doktor a která jsem poctivě dodržovala,“ vzpomíná na dobu po liposukci paní Romana.

Foto: Medicom Clinic

Před a po zákroku

Když se po zahojení poprvé uviděla, nevyhnula se nadšení. Změna byla patrná na první pohled. Zákrok tak splnil její veškerá očekávání. I z tohoto důvodu změnila i skladbu svého šatníku, dnes se nebojí obléct si kratší sukni či kraťasy.

Foto: Medicom Clinic

Před a po zákroku

A co doporučuje ostatním? „Všem ženám a popřípadě mužům, kteří také přemýšlejí o liposukci, bych chtěla vzkázat, že tento zákrok je prakticky bezbolestný a výsledek opravdu vydařený. Omezení po liposukci byla minimální a hojení probíhalo v řádu dnů. Tak neváhejte, stojí to za to.“

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Reklama

Výběr článků

Načítám