Hlavní obsah

Sukně z ručníku nebo falešné kozačky. Módní domy se předbíhají v bizáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Balenciaga se nebojí provokovat a často balancuje na hranici přijatelnosti. Po obnošených teniskách nebo kabelce ve tvaru pytlíku na brambůrky přichází s dalším kontroverzním kouskem – sukní, která nápadně připomíná osušku. Pozadu nezůstává ani módní dům Louis Vuitton.

Foto: archiv firem

Nový model sukně od značky Balenciaga a kozačky od Louis Vuitton

Článek

Od té doby, co se vedení módního domu Balenciaga ujal gruzínský návrhář Demna Gvasali, značka s pravidelností šokuje módními výstřelky, které se často stanou trnem v očích široké společnosti.

Zatímco zakladatel módního domu Cristóbal Balenciaga proslul nadčasovými a prudce elegantními róbami nápaditých střihů, Demna se inspiruje předměty z běžného života a snaží se jim vtisknout umělecký přesah.

V minulosti značka uvedla například šaty, které tvořila lepicí páska s potiskem značky, či tenisky „Paris Sneaker“, které měly oděrky na gumě, díry a celkově vypadaly jako po silném opotřebení. Silné reakce vyvolala také kabelka ve tvaru pytle na odpadky nebo psaníčka, která vypadala totožně jako zmačkaný pytlík od chipsů.

Nový úlet od Balenciagy: Kabelka, která připomíná pytel na odpadky

Styl

Nyní značka opět překvapila, když uvedla do prodeje sukni, jež působí jako obyčejná osuška. A to nejen na pohled, ale i na omak. Je totiž ušitá z froté bavlny a jediné, čím se liší od ručníku, který vám visí v koupelně, je nastavitelný pásek uvnitř a knoflíky, díky nimž drží tvar.

Unisexová sukně, kterou si můžete s partnerem půjčovat, se na oficiálních stránkách prodává za zhruba dvacet tisíc korun.

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že se jedná o opožděný aprílový kousek, Balenciaga moc dobře ví, co dělá. Svým ironickým přístupem nadhazuje otázku, co všechno u zákazníků projde. Navíc se jedná o promyšlený marketing, se kterým se značka dostane do hledáčku široké veřejnosti.

Foto: archiv firmy

Sukně od Balenciagy

Odezvy na ručníkovou sukni na sebe nenechaly dlouho čekat. Oblíbený řetězec s dostupným zbožím pro domácnost Ikea představil svou vlastní verzi sukně z ručníku. Na Instagramu představil „VINARN Towel Skirt“ - napodobeninu modelu od Balenciagy, ale s cenovkou pouze 269 Kč.

Na instagramovém příspěvku nechybí také klasická modrá nákupní taška Ikea Frakta, kterou se v roce 2017 Demna inspiroval při tvorbě nové tašky pro značku Balenciaga.

Zástupci švédského nákupního domu tehdy vydali prohlášení, že značce neuvěřitelně lichotí fakt, že se její design dostal až na přehlídku Balenciagy.

Další módní výstřelek, který vzbudil kontroverzi, uvedl francouzský módní dům Louis Vuitton. Kozačky s názvem Illusion High Boot vyvolávají iluzi bot na podpatku s vysokými ponožkami. Jsou k dispozici ve variantě po kotníky a těsně pod kolena a ve dvou odstínech kůže.

Kozačky vyjdou v přepočtu na 55 tisíc korun, jsou ručně vyrobené z telecí kůže a ručně malované v Itálii, aby vytvořily efekt optické iluze. Každý pár je dodáván se zadním zapínáním na zip a koženou podrážkou. Nechybí detaily v podobě iniciálů značky.

Foto: archiv firmy

Kozačky od Louis Vuitton

Jak se do módy vracejí trendy, které měly už dávno spát

Styl

Boty jako z popelnice. Balenciaga určuje nový trend

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám