Hlavní obsah

Boty jako z popelnice. Balenciaga určuje nový trend

Patříte mezi milovníky klasických tenisek Chuck od značky Converse? Nosíte je do roztrhání? Pokud ano, nevyhazujte je. Podle módního domu Balenciaga jsou právě takové boty in a zákazníci si za jejich značkovou obdobu zaplatí 36 tisíc Kč.

Foto: archiv firmy

Boty Balenciaga

Článek

Módní dům Balenciaga je zvyklý šokovat. Nyní ale posunul laťku ještě o krok výš.

Zatímco v minulosti jsme byli svědky špičatých punčochových kozaček, robustních tenisek Triple S nebo nazouváků s obří platformou, které vznikly v kolaboraci s firmou Crocs, nyní se značka rozhodla do svého portfolia zahrnout i boty, které vypadají, jako by to nejlepší měly už dávno za sebou.

Model „Paris Sneaker” neboli v překladu pařížské tenisky připomíná tvarem tenisku Chuck Taylor od Converse. Kromě toho ale boty „zdobí” oděrky na gumě, díry a celkově vypadají jako po silném opotřebení. Na špičce boty je pak uvedena značka.

Kromě těchto tenisek si zákazníci mohou vybrat i modely, které mají mírnější znaky opotřebení (zažloutlou gumu a částečně narušenou látku). Jejich cena je nižší, prodávají se za 10 000 Kč ve variantě bez paty nebo za 13 000 Kč za kotníčkové modely.

Značka Balenciaga zasvětila svoji módní show Ukrajině

Styl

Značka Balenciaga je známá pro své kontroverzní módní výstřelky, které podněcují k debatě.

Nedávno například uvedla na trh šaty, které tvořila lepicí páska s potiskem značky.

Jednou z tváří módního domu je Kim Kardashianová. Šaty i brýle od této značky vynesla například u příležitosti oscarové afterparty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám