Hlavní obsah

Jak jde čas se španělskými princeznami Leonor a Sofií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi příznivce monarchie, pak by španělská královská rodina neměla chybět ve vašem hledáčku. Nejmladší členky, princezny Sofie a Leonor, už dávno přerostly svoji matku královnu Letizii a jejich nevšední životy stojí za pozornost.

Foto: Profimedia.cz

Dcery španělské královny Letizie.

Článek

Španělská monarchie si prošla krušnými časy. Důvodem byly finanční i společenské peripetie okolo bývalého krále Juana Carlose. Tuto etapu ale úspěšně zakončilo jmenování nového následníka trůnu, kterým se stal Filip VI. Španělský.

Se svojí manželkou královnou Letizií a dvěma roztomilými dcerami dokazují, že monarchie má stále své čestné místo ve světě a může sloužit jako pozitivní vzor všem lidem.

Módní inspirace: Královna Letizia

Styl

Seznamte se s princeznou Leonor

Princezna Leonor je starší ze dvou dcer krále Filipa VI. a královny Letizie. Narodila se na Ruber International Clinic v Madridu dne 31. října 2005 v 01:46 hodin během vlády jejího dědečka z otcovy strany, Juana Carlose I., uvedl deník El País.

Stejně jako její otec, i Leonor byla podle serveru The Telegraph pokřtěna u románské křtitelnice používané ke křtu španělských knížat od 17. století, původně používanou sv. Dominikem, s vodou z řeky Jordán. Leonořino vzdělání začalo v jeslích pro děti španělské královské gardy.

Foto: Profimedia.cz

Královna Letizia s Leonor

Do prvního ročníku základní školy Santa María de los Rosales v Aravace (která je pro děti od 2 do 18 let) nastoupila v roce 2008. Její otec je absolventem této soukromé školy a její mladší sestra Sofie je tam také zapsána.

Foto: Profimedia.cz

Španělská královská rodina. Archivní foto

Následnice norského trůnu oslavila osmnáctiny

Styl
Foto: Profimedia.cz

Španělská královská rodina. Archivní foto

Na střední školu nastoupila v roce 2021. Jedná se o prestižní internát United World College of the Atlantic ve Walesu.

Nebude tam ovšem jedinou studentkou s korunkou. Do stejného ročníku totiž nastoupila i princezna Alexia, prostřední dcera nizozemského krále Willema-Alexandera a jeho choti, královny Máximy.

Reputace školy sahá až do roku 1962, kdy ji založil původem německý pedagog Kurt Hahn. Ten měl v úmyslu vytvořit mezinárodní školu pro děti ve věku od patnácti do devatenácti let, ukončenou mezinárodní formou maturity (International Baccalaureate), na níž by mohly studovat děti napříč různými zeměmi světa a z různých sociálních vrstev.

Dnes je Atlantic College známá svou liberální, progresivní výukovou metodou, zaměřenou na globální dění. Hlavní myšlenkou vedle tradičního studijního programu dle zaměření posluchačů je především výchova studentů k odpovědnosti vůči okolí i životnímu prostředí, udržitelnosti.

V centru studií je i komunitní a sociální práce, odpovědný leadership a také služba ve veřejně prospěšném sektoru a charitativní práce.

Foto: Profimedia.cz

Španělská královská rodina

Leonor mluví plynně španělsky. Angličtinu se naučila od své britské chůvy a také od své babičky, královny Sofie. Nyní se věnuje studiu mandarínštiny a ráda sportuje.

Seznamte se s princeznou Sofií

Infantka Sofie se narodila 29. dubna 2007 v 16:50 v nemocnici Ruber International v Madridu a přestože ji od sestry dělí dva roky, jsou si tak podobné, že mnohdy připomínají dvojčata.

Své jméno dostala po babičce z otcovy strany, královně Sofii Španělské. Ta o tomto kroku údajně neměla sebemenší tušení.

Foto: Profimedia.cz

Princezny s bývalou královnou Španělska Sofií Řeckou

První událost, které se účastnila společně se svou sestrou Leonor, byla oficiální recepce v Královském paláci v Madridu, pořádaná u příležitosti vítězství španělské fotbalové reprezentace v Mistrovství světa ve fotbale 2010 dne 12. června 2010.

Foto: Profimedia.cz

Princezny Leonor a Sofie

Stejně jako její sestra navštěvuje základní školu Santa María de los Rosales v Aravace. Po svém otci zdědila vášeň k vaření, které si užívá i ve společnosti své sestry Leonor.

Z matčiny strany dívky zdědily kromě krásy také cit pro módu. Ve společnosti se objevují vždy dokonale sladěné a upravené. Obě reprezentují svoji zemi nejlépe, jak mohou a nepochybně určují směr, kterým se španělská monarchie hodlá ubírat.

Foto: Profimedia.cz

Královna Letizia s princeznami

Reklama

Související články

Móda z královských dostihů v Ascotu

Ve Velké Británii se v polovině června odehrály královské dostihy v Ascotu, které se pořádají každoročně na závodišti jihozápadně od Londýna. Na exkluzivní...

Výběr článků

Načítám