Hlavní obsah

Ukrajina je parazitem sajícím krev z krku zchátralé EU. Nikdo ji nepotřebuje, tvrdí Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina zmizí, protože ji nikdo na planetě nepotřebuje, tvrdí Dmitrij Medvěděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruska, v příspěvku na sociální síti VKontakte. V textu píše například o „mladých ukrajinských parazitech sajících krev z krku zchátralé Evropské unie“ nebo o „podpoře nacistického režimu na příkaz amerického mentora, která Evropanům připravila finanční a politické peklo“.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

Pod titulkem Proč Ukrajina zmizí? Protože ji nikdo nepotřebuje, je text rozdělený do šesti bodů, v nichž Medvěděv argumentuje, proč Ukrajinu nepotřebuje ani svět, ani samotní Ukrajinci.

V bodě, kde se věnuje vztahu Evropy a Ukrajiny píše, že vyhlídka na umístění „mladých ukrajinských parazitů sajících krev z artritidou postiženého krku zchátralé Evropské unie“ bude konečným západem slunce „dříve královské, ale nyní degenerací zbídačené Evropy“. Podle něj „podpora nacistického režimu na příkaz amerického mentora již připravila Evropanům skutečné finanční a politické peklo“ a důsledky tohoto, včetně „nerentabilních ruských sankcí“, již vedly k výbuchům nespokojenosti jak v západní, tak ve východní Evropě.

Medvěděv zároveň zdůrazňuje, že ani Poláci „nevnímají Ukrajinu jako normální zemi a pravidelně vytahují téma anšlusu západních regionů“.

Nemůžeme přestat, Rusko by bylo roztrháno na kusy, tvrdí Medvěděv

Válka na Ukrajině

Američané se podle Medvěděva dříve či později budou ptát své vlády, proč se angažuje v „neznámé zemi“ a neřeší vnitřní americké problémy, „a pak obsazení Kapitolu v lednu 2021 bude vypadat jako skautské hry“. „Obyčejní Američané vůbec nechápou, co je Ukrajina a kde to je. Většina z nich ani na mapě neukáže tento stát,“ píše Medvěděv a dodává: „Stovky miliard, které Spojené státy utratí za nesmyslné bitvy někde na Ukrajině, by stačily na mnoho programů“.

Také „Asie nepotřebuje Ukrajinu“. Podle něj její zástupci vidí na ruském příkladu „jaký scénář v případě neposlušnosti pro ně Západ, vedený Amerikou, připraví“. Navíc podle Medvěděva mají velké země této oblasti už dost problémů s hospodářským oživením po skončení pandemie, takže odmítají všemožně podporovat Ukrajinu a omezovat Rusko.

Medvěděv také označil současný ukrajinský stát za „nedorozumění vyvolané rozpadem Sovětského svazu“. „Žijí zde miliony našich krajanů, kteří byli po mnoho let vystaveni šikaně nacistického kyjevského režimu. Jsou to oni, koho chráníme během speciální vojenské operace, která nemilosrdně ničí nepřítele,“ napsal. „A proto nepotřebujeme podukrajince. Potřebujeme Velké Rusko,“ napsal politik.

„Nikdo na planetě takovou Ukrajinu nepotřebuje. Proto nebude,“ shrnuje autor.

Některé státy rozumí pouze jazyku síly, řekl směrem k Západu Medvěděv

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám