Hlavní obsah

Nemůžeme přestat, Rusko by bylo roztrháno na kusy, tvrdí Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by Rusko ukončilo svou invazi na Ukrajinu, znamenalo by to jeho konec. Roztrhali by ho na kusy. Kdyby ale Američané přestali Kyjev zásobovat zbraněmi, válka by skončila. Na Telegramu to napsal místopředseda ruské Rady bezpečnosti a bývalý prezident Dmitrij Medvěděv. Snažil se tak obrátit argumentaci amerického prezidenta Joe Bidena.

Foto: Sputnik, Reuters

Místopředseda ruské Rady bezpečnosti a bývalý prezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv ve svém příspěvku komentoval úterní výroky Bidena ve Varšavě. Šéf Bílého domu tam zopakoval, že pokud Rusko zastaví svou agresi, válka ihned skončí, když ale ustane podpora Západu, Ukrajina padne.

„To je rafinovaná lež. Pravda je zcela jiná. Pokud Rusko zastaví speciální vojenskou operaci (invazi na Ukrajinu pozn. red.), aniž by dosáhlo vítězství, Rusko přestane existovat, bude roztrháno na kusy. Pokud USA přestanou dodávat zbraně kyjevskému režimu, válka skončí,“ napsal Medvěděv na sociální síti Telegram.

Jeden z nejvýše postavených představitelů ruského režimu tak argumentaci prostě obrátil, aniž by svůj myšlenkový pochod nějak vysvětlil.

Moskva současný konflikt na Ukrajině dlouhodobě interpretuje jako střet se Západem a tvrdí, že ve skutečnosti jde o zástupný konflikt NATO vedeného Spojenými státy s Ruskem. Západ naopak říká, že jen podporuje demokratickou Ukrajinu v obranném boji za její suverenitu.

Biden: Putin se přepočítal. Jednota Západu je silnější, než myslel

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám