Hlavní obsah

Zřícený most v Indii někdo před pádem rozhoupal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Most, který se v neděli zřítil ve městě Morbi ve státě Gudžarát, byl nově opravený. Uvedl to list The Guardian s tím, že slavnostně byl nově otevřen 26. října. Přetrhla se nosná lana.

Okamžik pádu mostu v Indii zachytila kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Lana praskla a most se zřítil ve zlomku sekundy,“ uvedl jeden z přeživších. „Lidé padali jeden přes druhého do řeky.“ Na videu je vidět, jak jeden člověk most rozhoupal. Lidé byli na mostě po oslavách svátku Díválí, označovaném také jako svátek světel. Postupně praskla všechna lana mostu, na němž bylo 400 až 500 lidí. Co přesně bylo příčinou prasknutí lan, není ale jasné.

Počet obětí dosáhl podle agentury Reuters 132 osob. V nemocnicích skončilo 77 lidí.

„Mezi mrtvými bylo hodně dětí,“ uvedl jeden za záchranářů. Místo bylo oblíbené a rodiče tam v neděli šli s dětmi.

Některým lidem se podařilo doplavat na břeh, další se drželi trosek, ale děti se utopily. „Chtěl jsem vytáhnout některé z nich,“ řekl Pratík Vasava, který doplaval na břeh, „ale buď se utopily, nebo je odnesl proud.“

Pátrání po tělech je obtížné, protože je v řece hodně řas.

Most dlouhý 230 metrů byl postaven za nadvlády Britů v 19. století, ale poslední půlrok se rekonstruoval a byl nově otevřen.

Počet obětí po zřícení mostu v Indii se zvýšil na 132

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám