Hlavní obsah

„Sushi teroristé“ zatčeni za špatnou etiketu hůlek

Špatné chování u stolu přivádí v Japonsku nevychované klienty restaurací do problémů se zákonem. V ostrovním císařství nejsou způsoby stolování k smíchu – a nepoužívání samostatných hůlek k přidávání příloh k jídlu je považováno za šokující.

Foto: Archiv festivalu Designblok

Ilustrační foto

Článek

V tomto případě to však může být trestné, připomněl list Asahi šimbun. Japonská policie zatkla dva muže, kteří hůlkami vyndali nakládaný zázvor z nádoby určené pro všechny strávníky, což je nejnovější projev „sushi terorismu“ – termín, který se používá pro to, co je považováno za odporné porušení etikety.

Zatčení Tošihideho Oky (34) a Rjú Šimazua (35) v Ósace se odehrálo v rámci pokusů zastavit vlnu nevhodného chování, která začala počátkem roku v oblíbených restauracích řetězce.

Oka a Šimazu čelí obviněni z maření provozu poté, co v restauraci provozované řetězcem Jošinoja použili hůlky k jídlu nakládaného zázvoru ze společné nádoby, uvedla policie. Budou se rovněž zodpovídat z ničení majetku, protože nádobu a zázvor znečistili.

Zadržení obou mužů přichází v době, kdy i další z řetězců, včetně sushi restaurací, bojují s podobnými praktikami, kdy se na internetu objevují nejrůznější videa s nehygienickými praktikami z jejich podniků.

Japonec zdolal čtyřtisícovou horu v obleku a polobotkách

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám