Hlavní obsah

Japonec zdolal čtyřtisícovou horu v obleku a polobotkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský krejčí Nobutaka Sada sám propaguje své produkty různými bláznivými kousky. Při tom nejnovějším tak minulý týden v obleku a polobotkách vystoupal na nejvyšší horu Malajsie.

Foto: Facebook: Nobutaka Sada

Nobutaka Sada na vrcholu hory Kinabalu

Článek

Devětačtyřicetiletý Nobutaka Sada je známý japonský krejčí, který si jako správný Japonec zakládá na kvalitě svých produktů. Proto v nich sám podniká nejrůznější blázniviny. Tou nejnovější byl výstup na nejvyšší horu Malajsie, 4095 metrů vysokou Kinabalu, která se nachází na ostrově Borneo.

@iceeminn123

#mtkinabalu 21/03/2023.. meeting atas gunung😂😂😂hayaaaa... mcm2...

♬ nhạc nền - franks - franks

V příspěvcích na sociálních sítích Nobutaka Sada neopomněl zdůraznit, že Kinabalu je ještě vyšší než nejvyšší hora Japonska Fudži (3776 metrů). „Ubytoval jsem se v chatě zalité hvězdným svitem, vystoupal na strmý svah a užil si světlo na vrcholu hory,“ rozplýval se dále nad vydařeným výletem.

Na túru vyrazil vystrojen jako pravý byznysmen. Tedy v na míru ušitém třídílném obleku a luxusních kožených polobotkách. Na krku měl kromě kravaty dokonce firemní visačku a všechno potřebné si nesl v tašce. Mezi ostatními turisty tak působil jako zjevení. Dokonce ani nepoužíval trekingové hole, všiml si web Daily Mirror.

@yokujr

The best dress Ever climb #mountkinabalu #fyp #climbers #japanese #kloudmvr #dmountkinabaluadventure @D'mount kinabalu adventure

♬ It's a Beautiful Day - Evan McHugh

Ačkoliv to celé evokuje nejrůznější historky o českých turistech v Tatrách, ve skutečnosti je to součást Sadova marketingu. Neopomněl tedy zmínit, že ho oblek udržel v teple a zároveň ho uchránil před vlhkým malajsijským klimatem. A ještě v něm zvládl na vrchol „dorazit včas na obchodní schůzku“.

Nonkonformní japonský krejčí si svými kousky získal značnou oblibu u internetové veřejnosti. V minulosti totiž například v podobných outfitech vylezl na japonskou horu Širouma (2932 metrů), lyžoval na ostrově Hokkaidó nebo se potápěl v moři.

Plešatí Japonci soutěží v přetahování přísavkami

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám