Hlavní obsah

Ruský ministr školství: Děti do 15 let by vůbec neměly na internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti mladší patnácti let by neměly používat sociální sítě ani internet, je přesvědčen ruský ministr školství Sergej Kravcov. Podle něj tento názor sdílejí i experti. V rozhovoru s televizí Pervyj kanal šéf ruského školství také řekl, že sám své dceři k 15. narozeninám pořídil pouze tlačítkový telefon.

Foto: Profimedia.cz

Ruský ministr školství Sergej Kravcov

Článek

„Až do 15 let trvá období, kterým je třeba projít bez virtuálního světa. To říkají psychologové, to říkají vědci, to není jen můj osobní názor,“ řekl Kravcov v rozhovoru. Zdá se přitom, že ve svých názorech na toto téma oproti minulosti ještě o něco přitvrdil.

V prosinci 2022 přitom Kravcov řekl, že během letošního roku bude ve všech ruských školách zaveden takzvaný „bílý internet“. V rámci tohoto systému, jak tehdy ministr vysvětlil, budou mít školáci přístup k sociálním sítím, jejichž obsah bude vysílat ruské hodnoty, připomněl nyní list Kommersant.

Rusko tvrdí, že rodina ministra Kravcova nevlastní nic v Karlových Varech. Bydlí tam přitom jeho rodiče

Evropa

Kromě toho ministr školství v aktuálním rozhovoru upozornil, že do školních učebnic budou přidány kapitoly o nynější „speciální operaci“, jak Moskva nazývá svou invazi na Ukrajinu. Příslušná pojednání se prý v učebnicích objeví, „až Rusko vyhraje“, podotkl web listu Moskovskij komsomolec.

Ruská vojenská prokuratura chce zablokovat web OSN

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám