Hlavní obsah

Rusko tvrdí, že rodina ministra Kravcova nevlastní nic v Karlových Varech. Bydlí tam přitom jeho rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské ministerstvo školství v pátek popřelo informace o tom, že by rodina ministra Sergeje Kravcova vlastnila v Karlových Varech majetek v hodnotě 10 milionů korun. České úřady začaly před pár dny s prověřováním těchto nemovitostí. V jednom z karlovarských bytů bydlí Kravcovovi rodiče.

Foto: Profimedia.cz

Ruský ministr školství Sergej Kravcov

Článek

„Zprávy o tom, že rodina ruského ministra školství Sergeje Kravcova vlastní majetek v České republice, nemají nic společného s realitou. Je to fake. V podmínkách informační války považujeme tyto zprávy za další pokus o destabilizaci mezinárodní situace,“ citovala ministerstvo školství agentura TASS.

S informací o tom, že Kravcovova rodina vlastní v Česku majetek za desítky milionů korun, přišla česká média, naposledy kauzu před několika dny připomněla Česká televize. Příbuzní politika založili přímo v Karlových Varech firmu Ultra Computers, která sídlí v domě, kde bydlí rodiče ministra. Jeho matka ČT řekla, že „vše udělali v souladu s českými zákony“.

Kravcov loni na jaře přikázal ruským učitelům, aby o válce na Ukrajině mluvili jako o speciální vojenské operaci. Nařídil šířit propagandu, že Rusko se brání nacistům ovládajícím Ukrajinu.

TASS se v článku věnuje pouze popírání informace o tom, že Kravcovova rodina vlastní v ČR nějaký majetek. O tom, že v Karlových Varech bydlí rodiče ruského ministra školství, nepadlo v článku jediné slovo.

Ukrajinské matky s dětmi našly azyl v Karlových Varech

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám