Hlavní obsah

Londýňané nosí před ruskou ambasádu myčky a toustovače. Aby Rusové nekradli na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Myčka, varná konvice, pánvičky – to vše se ve čtvrtek objevilo před ruskou ambasádou v Londýně. Důvod? Obyvatelé hlavního města Británie nabyli dojmu, že si Rusové asi takové zboží nemohou dovolit, když jejich vojáci musí rabovat na Ukrajině a posílat svoje „úlovky“ poštou domů. Fotky z demonstrace obletěly sociální sítě.

Foto: Margo Gontar/Twitter

Happening před ruskou ambasádou v Londýně

Článek

„Takhle včera vypadal Londýn. Lidé přinesli na ruskou ambasádu 'pomoc' pro ruské lupiče. Přinesli jim podobné věci, jaké ukradli ruští vojáci na Ukrajině: hračky, pračku, boty, oblečení. Zjevně to vypadá, že lidé v Rusku nemají k tomuto luxusu přístup,” napsala na Twitteru ukrajinská novinářka Margo Gontarová.

Na fotkách z akce jsou dále vidět pánvičky, mísy, varná konvice, klimatizace nebo různé dekorace. Nechyběly ani kufry.

Protestu se účastnily desítky lidí, někteří z nich si zavázali ruce za zády a lehli si na zem, aby připomněli barbarský způsob vraždění civilistů v ukrajinském městě Buča.

Na místě vlály ukrajinské vlajky a jedna gruzínská. Transparenty nesly nápisy jako „Uvalte na Rusko maximální bolest” nebo „Krvavý Putin”.

Televize, klimatizace i skútr. Ruští vojáci posílají z běloruské pošty lup z Ukrajiny

Evropa

Běloruští novináři nedávno zveřejnili video z bezpečnostních kamer, které ukazuje, jak ruští vojáci 56. gardového pluku ruských ozbrojených sil na poště v běloruském Mazyru registrují zásilky s ukradenými věcmi z Ukrajiny.

Ty následně pošta odesílá do Ruska. U každého vojáka novináři zveřejnili nejen jeho jméno, ale také hmotnost odeslaného zboží a telefonní kontakt.

Reklama

Výběr článků

Načítám