Hlavní obsah

Televize, klimatizace i skútr. Ruští vojáci posílají z běloruské pošty lup z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Běloruští novináři získali a následně zveřejnili video z bezpečnostních kamer, které ukazuje, jak ruští vojáci na poště v běloruském Mazyru registrují zásilky s ukradenými věcmi z Ukrajiny. Ty následně pošta odesílá do Ruska.

Ruští vojáci v centrále doručovací služby SDEK v běloruském Mazyru

Článek

Podle serveru Ukrajinska pravda na více než tříhodinovém videu nahraném na serveru YouTube registrují ruští vojáci na poště doslova všechno možné. Do Ruska odesílali ukradené televizory, klimatizace, alkohol, grafické karty, autobaterie, ale také například elektrický skútr.

Server uvedl, že se jedná o vojáky 56. gardového útočného pluku ruských ozbrojených sil.

Ruská armáda se přeskupuje, dají se čekat další útoky, řekl šéf NATO

Válka na Ukrajině

Novináři běloruského projektu Gujun, kteří video získali, apelovali na ukrajinskou civilní kontrarozvědku, aby záběrům věnovala zvýšenou pozornost. Na videu jsou totiž zřetelně vidět obličeje ruských vojáků, stejně tak jejich adresy a telefonní čísla, které na poště museli zadat.

Video přenos z pobočky mazyrské doručovací služby SDEK pořizovala sama společnost a bylo možné si ho pustit na webu. Po zveřejnění záznamu novinářů bylo ale vysílání vypnuto.

Registrace zboží probíhala od 11:30 do 15:00. Kromě vojáků přitom na poštu dorazilo i několik mazyrských občanů, kteří se proplétali mezi ruskými vojáky.

Reklama

Výběr článků

Načítám