Hlavní obsah

Zdrcené rodiny na Slovensku oplakaly oběti opilce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Vysokoškoláci Broňa (21) a Marek (20) se chtěli příští rok vzít. Nestane se tak. O život je předminulou neděli připravil Dušan Dědeček (60), bývalý sportovní funkcionář, který s 1,6 promile v rychlosti 110 kilometrů v hodině vletěl se Škodou Superb do zastávky městské hromadné dopravy Zochova v Bratislavě a usmrtil pět lidí.

Místo nehody v BratislavěVideo: Policie SR/Facebook

 
Článek

Rodiny obou rozhodly, že budou pohřbeni jako manželé v sobotu ve stejnou hodinu a v bílých rakvích, avšak na různých místech Slovenska.

Broňa měla pohřeb v rodném Popradě a oblékli ji do bílých šatů nevěsty. Marka v obleku vyprovodili na poslední cestu v podtatranské obci Ždiar. Mnozí obyvatelé obce přišli na pohřeb oblečeni v goralském kroji.

Natálii (19) rodina řekla poslední sbohem v pátek ve Spišské Nové Vsi a Richardovi (19) v obci Balog nad Ipľom v okresu Veľký Krtíš. O páté oběti informace nejsou.

Řidič, který v Bratislavě v opilosti zabil pět lidí, nemusí do vazby

Evropa

Proč není ve vazbě, ptají se příbuzní

Příbuzní mrtvých jsou v šoku z toho, že soudce nevzal Dědečka do vazby. Pavol Hamrák, otec Natálie, na sociální síti napsal, že tomu nemůže uvěřit.

„Jsem otec mrtvé Natálky. Kromě mé dcery jsou mrtvé další čtyři děti a hromada zraněných. Má soudce nějaké svědomí? Za takovou spravedlnost jsme bojovali?“ ptal se zoufalý tatínek.

Budu za svůj hřích pykat. Stejně se nikdy nenapraví to, co jsem udělal
Dušan Dědeček, řidič

Prozradil, že když se to dozvěděla jeho manželka, tak omdlela.

„Ať se pan soudce podívá manželce do očí a ať jí řekne, že ten vrah je ctihodný občan Bratislavy,“ dodal Hamrák na adresu Marka Fila, soudce Okresního soudu Bratislava I.

Za trestný čin všeobecného ohrožení řidiči nyní hrozí trest odnětí svobody na dvacet až pětadvacet let, případně doživotí. Vybral si skvělého právního zástupce Jiřího Kučeru, který obhajoval řadu známých lidí.

Dědeček prosil o odpuštění

V případě Dědečka jeho právník říká, že mandanta trápí obrovské výčitky svědomí a je na tom zle psychicky. „Vedl spořádaný život, staral se o postižené sportovce a je trenér,“ řekl.

Právní zástupce se snaží vyvrátit informace, že Dědeček se po nehodě choval agresivně. Odvolává se přitom na výpověď hasiče, který při nehodě zasahoval.

„Strašně mě to mrzí.“ Řidič, který v Bratislavě zabil 5 lidí, požádal pozůstalé o odpuštění

Zahraniční

„Hasič prohlásil, že vystupoval slušně, jen policistovi říkal, že je nemocný,“ dodal advokát Kučera.

Řidič mezitím požádal pozůstalé obětí o odpuštění. „Strašně mě mrzí, co jsem udělal. Mrzí mě zmařené životy a nevím, jak bych vyjádřil svoji lítost. Budu za svůj hřích pykat. Stejně se nikdy nenapraví to, co jsem udělal,“ řekl televizním stanicím Markíza a Joj.

„Je to jasné. Dědeček se na radu advokáta stylizuje do role takřka oběti. Když to nevyjde, třeba se objeví znalecký posudek, že se Dědečkovi zasekl pedál,“ napsala na chatu jedna z účastnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám