Hlavní obsah

Řidič, který v Bratislavě v opilosti zabil pět lidí, nemusí do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavský okresní ve čtvrtek večer rozhodl, že bývalý sportovní funkcionář Dušan Dědeček (60), který v neděli pod vlivem alkoholu vrazil se svým vozem do skupiny lidí na autobusové zastávce v Bratislavě, nepůjde do vazby a bude stíhán na svobodě. V důsledku nehody zemřelo pět lidí.

Foto: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky

Tragická dopravní nehoda v Bratislavě

Článek

Návrh na vazbu podal prokurátor z útěkového a preventivního důvodu na podnět policejního vyšetřovatele. Soudce okresního soudu Bratislava I Marek Filo se s návrhem neztotožnil a vazbu na Dědečka neuvalil. Prokurátor podal proti rozhodnutí soudu stížnost.

Dědečkův právní zástupce Jiří Kučera novinářům řekl, že bývalý sportovní funkcionář má velké výčitky svědomí a je na tom psychicky špatně.

Dědeček v rychlosti 110 kilometrů v hodině vjel se svou Škodou Superb do zastávky městské hromadné dopravy Zochova v Bratislavě, kde stálo asi 30 lidí. Pět z nich zemřelo, další je stále v kritickém stavu a čtyři další byli zraněni.

Místo nehody v BratislavěVideo: Policie SR/Facebook

Po nehodě mu policisté naměřili 1,6 promile. Za trestný čin všeobecného ohrožení mu nyní hrozí trest odnětí svobody na dvacet až pětadvacet let, případně doživotí.

Policie oznámila, že Dědeček spáchal za posledních jedenáct let 16 dopravních přestupků.

„V neděli měl popíjet tvrdý alkohol už doma. Navzdory tomu sedl za volant, jel do práce, kde měl pokračovat v konzumaci alkoholu. Opět sedl za volant a způsobil tragickou nehodu,“ uvedl web tvnoviny.sk.

Řidič, který v Bratislavě zabil pět lidí, měl na kontě 16 přestupků

Zahraniční

Po nehodě se choval agresivně, ale když v policejní cele vystřízlivěl, měl podle webu zregionu.sk žádat policisty o zbraň, aby se mohl zastřelit. „Měl si kleknout na kolena a prosit policisty, aby ho zabili, nebo se zabije sám,“ uvedl web.

Reklama

Výběr článků

Načítám