Hlavní obsah

„Strašně mě to mrzí.“ Řidič, který v Bratislavě zabil 5 lidí, požádal pozůstalé o odpuštění

– Bratislava

Bývalý sportovní funkcionář Dušan Dědeček (60), který v neděli řídil automobil pod vlivem alkoholu a vyletěl na zastávku a zabil pět lidí, požádal pozůstalé obětí o odpuštění. „Strašně mě mrzí, co jsem udělal. Mrzí mě zmařené životy a nevím, jak bych vyjádřil svou lítost,“ řekl Dědeček televizím Markíza a Joj.

Foto: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky

Tragická dopravní nehoda v Bratislavě

Článek

„Chci je požádat o odpuštění. Nikdy se mé pocity nevyrovnají s tím, co prožívají rodiče obětí, ale je to jiný typ pekla,“ dodal Dědeček.

Tvrdí, že v minulosti si nikdy nesedl za volant pod vlivem alkoholu. „V neděli byl u nás syn s vnučkou a ochutnal jsem rum. Vypil jsem maximálně dvě skleničky, mně rum nechutná,“ uvedl. Dědeček říká, že je připravený nést vinu. „Smazal jsem šmahem ruky všechno dobré, co jsem udělal,“ dodal.

Řidič, který v Bratislavě v opilosti zabil pět lidí, nemusí do vazby

Evropa

Připustil, že požádal soudce, aby byl vyšetřován na svobodě, protože jako bývalý generální sekretář slovenského deaflympijského výboru musí odevzdat agendu. Odmítl množící se názory, že chce prchnout do zahraničí. „Budu za svůj hřích pykat. Stejně se nikdy nenapraví, co jsem udělal,“ dodal Dědeček.

Bratislavský okresní soud ve čtvrtek večer rozhodl, že Dědeček nepůjde do vazby a bude stíhán na svobodě. Návrh na vazbu podal prokurátor z útěkového a preventivního důvodu na podnět policejního vyšetřovatele. Soudce okresního soudu Bratislava I Marek Filo se s návrhem neztotožnil a vazbu na Dědečka neuvalil. Prokurátor podal proti tomuto rozhodnutí stížnost, o které bude rozhodovat krajský soud příští pátek.

Dědeček v rychlosti 110 kilometrů v hodině vjel se svou Škodou Superb do zastávky MHD Zochova v Bratislavě, kde stálo asi 30 lidí. Pět z nich zemřelo, dalších pět bylo zraněno. Po nehodě mu policisté naměřili 1,6 promile. Za trestný čin všeobecného ohrožení mu nyní hrozí trest odnětí svobody na 20 až 25 let, případně doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám