Hlavní obsah

Rusové o ústupu mlčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská média k rychlému postupu ukrajinských sil v Charkovské oblasti, kde měli být Rusové zatlačeni až o 50 kilometrů, mlčí. Prokremelská RIA Novosti místo toho informuje o zajetí neupřesněného počtu ukrajinských vojáků v Chersonské oblasti.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Doněčtí separatisté s taženou houfnicí Giacint B.

Článek

Ruským silám se podařilo zajmout ukrajinské vojáky, kteří se zapojili do protiofenzívy v Chersonské oblasti, sdělil agentuře RIA Novosti představitel Rusy dosazené okupační vojensko-civilní správy Kirill Stremousov.

„Jsou zajatí. Sám jsem je osobně viděl. Jsou to nešťastní lidé, které kyjevský režim nahnal do zákopů a pak je poslal do sebevražedného útoku,“ napsal Stremousov.

Ukrajinci u Charkova pronikli až 50 kilometrů do ruské obrany

Válka na Ukrajině

RIA Novosti připomněla, že ukrajinské síly zahájily protiútok v Chersonské oblasti na konci srpna, ruské ministerstvo obrany tvrdí, že všechny útoky byly odraženy a Ukrajinci utrpěli velké ztráty na technice i živé síle. Od 29. srpna prý přišli o 3000 mužů. Ukrajinci přitom postoupili a osvobodili několik obcí včetně dvacetitisícového města.

Zranění vojáci ukrajinské armády řekli televizi CNN a listu The Washington Post, že ruská obrana byla mimořádně tvrdá a Rusové zasypávali Ukrajince palbou z děl, minometů, tanků a raketometů a čelili kazetové munici i fosforovým granátům.

Drtí nás dělostřelecká palba. Přesto postupujeme, říkají zranění z ukrajinské fronty

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám