Hlavní obsah

Fico opětovně útočí na Čaputovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda strany Směr-sociální demokracie a příští slovenský premiér Robert Fico dál útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovou, kterou nařkl z toho, že zneužívá své postavení. Obvinil hlavu státu z údajného maření výsledků parlamentních voleb. „Ví, že v ústavě není žádná sankce za takovéto maření,“ rozohnil se Fico ve videu zveřejněném na sociální síti.

Foto: facebook, Robert Fico

Robert Fico

Článek

Předseda Směru kritizuje Čaputovou za to, že odmítla jmenovat kandidáta Slovenské národní strany (SNS) Rudolfa Huliaka ministrem životního prostředí, a tím zdržuje jmenování nové vlády. „Pokud by prezidentka chtěla, ale ona nechce, má prosté řešení. Jmenuje celou vládu bez pana Huliaka a pověří některého z ministrů, aby dočasně řídil ministerstvo životního prostředí,“ uvedl Fico.

Vítěz nedávných parlamentních voleb obviňuje hlavu státu, že zdržuje jmenování nové vlády také proto, aby úřednická vláda mohla dokončit nákup amerických zbraní. „Jí je úplně jedno, že je po volbách a je vytvořená nová vládní většina,“ dodal Fico.

Foto: Facebook/Rudolf Huliak

Kandidát na slovenského ministra životního prostředí Rudolf Huliak

Předseda Směru tvrdí, že Čaputové její „chlebodárci“ zakázali opětovně kandidovat, protože „po katastrofálním výkonu je nezvolitelná“. „Tím zabili dvě mouchy jednou ranou. Zbavili se prezidentky a současně jí uvolnili ruce na špinavou práci, kterou by si v případě opětovné kandidatury nemohla kvůli důležitému veřejnému mínění dovolit,“ hlásá Fico.

„Nejdříve souhlasila s termínem parlamentních voleb až 30. září, i když předtím jasně trvala na volbách do 30. června. Postavila si tzv. úřednickou vládu, která se tu už několik měsíců doslova válí, ale za to plní to nejpodstatnější: dělá vše, abychom byli nuceni kupovat nesmyslné americké zbraně, jako jsou například vrtulníky pro námořní pěchotu,“ konstatoval předseda Směru.

Čaputová má ve sporu s Ficem silnější pozici, shodli se právníci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám