Hlavní obsah

Drama na palubě, stevard zemřel během letu do Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama zažila posádka a cestující bahrajnských státních aerolinek Gulf Air minulé úterý. Stevard zemřel během letu poté, co ho postihl rozsáhlý infarkt, píše server německého deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stroj Airbus A321 směřoval do Paříže na letiště Charlese de Gaulla, když stevard Jásir Saleh al Jazídí ve výšce 10,36 kilometru bojoval o svůj život.

Piloti museli nouzově přistát v Irbílu, hlavním městě autonomní oblasti Irácký Kurdistán, aby se dostalo Jásirovi lékařské pomoci. Stevarda okamžitě převezli do nedaleké nemocnice, ale veškerá pomoc už přišla pozdě. Po příjezdu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Airbus zůstal v Irbílu zhruba čtyři hodiny, než mohli cestující pokračovat do francouzské metropole. „Národní dopravce vyjadřuje nejhlubší soustrast rodině a blízkým člena posádky a potvrzuje, že let do Paříže proběhl podle plánu,“ uvedla letecká společnost Gulf Air v prohlášení.

Většina komerčních letů není vybavena specializovaným lékařským vybavením, a pokud není na palubě lékař, musí piloti obvykle nouzově přistát na nejbližším letišti, jestliže během letu nastanou vážné zdravotní problémy.

Cestující se dobýval do kokpitu. Posádka ho společně s pasažéry složila na podlahu

Cestování

Reklama

Související témata:
Gulf Air

Výběr článků

Načítám