Hlavní obsah

Sadisti šířící hrůzu přes videa. Hamás je stejně brutální jako Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvěrstva palestinských teroristů, kteří zaútočili na Izrael, si nezadají s těmi, jichž se dopouštěl Islámský stát (IS), Fronta an-Nusra a další odnože al-Káidy. Ukazují to záběry obětí a rukojmích Hamásu, jeho příslušníci a jeho příznivci, kteří jsou fascinováni kulturou násilí, je šíří po internetu s dvěma cíli – pochlubit se, co sami dokážou, a hlavně vyvolat strach.

Tisíce účastníků izraelského festivalu začaly v panice utíkat před útokem Hamásu. Řádění teroristů nepřežilo zhruba 260 lidí.Video: Reuters

 
Článek

Celý svět oblétly záběry Shany Loukové, která se zúčastnila hudebního festivalu nedaleko Pásma Gazy, kde palestinští vrahové pozabíjeli mnoho lidí a další unesli. Její nahé tělo měli teroristé na korbě pick-upu a plivali na ně, zatímco okolo křičeli Palestinci Alláhu akbar.

Vidět byly i další záběry, jak šestnácti- sedmnáctiletí palestinští teroristé na motorce mezi sebou odvážejí mladou vyděšenou dívku jako rukojmí, přičemž další drží jejího přítele, aby nemohl zasáhnout.

Většinu rukojmí tvořily mladé ženy a dívky. Na záběrech pohřešovaných je jich dvakrát více než mužů - a není to jen proto, že se mohou hůře bránit.

„Chování Hamásu při tomto útoku má mnoho podobností s tím, co jsme viděli od ISIL v Iráku při jejich útoku na (jezídský) Sindžár, kde se záměrně zaměřovali na ženy a děti, aby je unesli a pak sexuálně napadali a zotročovali,“ uvedl pro televizi Fox News zpravodaj listu The Jerusalem Post Seth Frantzman, který je autorem knihy Po Islámském státu: Amerika, Írán a boj o Blízký východ.

Němka vyrazila na festival, unesli ji teroristé. S bezvládným tělem si pak natočili video

Zahraniční

„Videa ukazující muže, jak svlékají ženská těla, šlapou po nich a plivou na ně, jasně přibližují Hamás Islámskému státu. Je to zločin proti lidskosti,“ zdůraznil.

Znásilňování a vraždění na hudebním festivalu

Právě mezi návštěvníky hudebního festivalu, jehož se zúčastnila i Louková, bylo mnoho znásilněných a zavražděných. Na místě festivalu bylo nalezeno 260 těl, což překonává i útoky na Bali či Bataclan.

„Ženy byly znásilňovány na místě rave party hned vedle mrtvých těl jejich přátel,“ uvedl jeden ze svědků. Některé znásilněné poté zavraždili, další odvlekli do Gazy. Na některých záběrech je vidět, jak krvácejí z rozkroku, uvedl server News & Politics.

Další přeživší, který se vrátil na místo party, když hledal své kamarády, uvedl, že většina mrtvých žen měla zmrzačená těla a byly zastřeleny ranou zblízka.

Na hudebním festivalu v Izraeli zabili teroristé přes 250 lidí

Blízký a Střední východ

Hamás zřetelně používal znásilnění jako zbraň, což dělal nejen Islámský stát, ale také se to dělo ve válkách při rozpadu Jugoslávie.

Strach dokáže ochromit, a proto s ním teroristé pracují. Potřebují své nepřátele oslabit. Proto zveřejnili také záběry, které se Novinky rozhodly nezprostředkovávat, jak se snaží jedné oběti motykou oddělit hlavu od těla.

Snaha vyvolat strach

Že Hamásu jde o snahu šířit strach, ukazuje také případ z kibucu Nir Oz. Teroristé vnikli do domu babičky. Zavraždili ji a jejím vlastním telefonem ji mrtvou vyfotili a snímek nahráli na její facebookovou stránku. „Tak jsme to zjistili,“ napsala její vnučka Mor Bayderová, uvedl server JNS.

Pochlubili se i záběry zadržené rodiny, kde šokovaný malý syn pláče, protože mu právě před očima jeho i rodičů zabili nejstarší sestru: „Chtěl jsem, aby zůstala naživu.“ Jeho další sestra se ptá, jestli opravdu není šance, že by se zavražděná vrátila. Matka odpovídá, že ne. Děvče následně konstatuje: „Moje sestra umřela. Bylo jí jen 18 let.“ Pak zazní výstřel a matka říká dětem, aby si lehly. „Nemohu si teď dovolit ztratit další život,“ říká na záběrech, které se obtížně sledují, a svou druhou dceru kryje vlastním tělem. Slyšet je blízkou kulometnou palbu. Občas jsou vidět nohy únosce, který prochází kolem s automatem. Pak zazní několik výstřelů zblízka. Zbytek rodiny nicméně podle dostupných informací přežil.

„Videa unesených žen, dětí a starších lidí a zneuctění mrtvých těl šokují vidět, ale připomínám, že Hamás už 30 let páchá odporné teroristické činy, je to brutální teroristická organizace,“ zdůraznil Frantzman

„Není tu rozdíl. Hamás a IS jsou přesně totéž, se stejnou ideologií,“ řekl ředitel Izraelského obranného a bezpečnostního fóra Amir Avivi. Jediný rozdíl mezi IS a Hamásem je podle něj v tom, že Islámský stát byl globální, zatímco Hamás je lokální.

Zabitá Naama ještě stihla napsat domů. Na vojně byla jen něco přes půl roku

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Největší mobilizace v historii Izraele

Izraelský ministr obrany Jo'av Galant prohlásil, že nařídil „kompletní blokádu Pásma Gazy“. Dosáhnout toho chce tím, že Izrael v této oblasti kompletně...

Výběr článků

Načítám