Hlavní obsah

Němka vyrazila na festival, unesli ji teroristé. S bezvládným tělem si pak natočili video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladou ženu, jejíž bezvládné tělo naložené na korbě pick-upu oslavně vozili v sobotu palestinští ozbrojenci po Pásmu Gazy, poznali na videu, které se šířilo po sociálních sítích, její příbuzní. Jde o německou tatérku a vlasovou stylistku Shani Loukovou, která přijela na jih Izraele na hudební festival. Ozbrojenci Hamásu její tělo nejen zneuctili, ale ženu i okradli. Její kreditní kartu pak použili v Pásmu Gazy.

Na drastických záběrech z Gazy je německá tatérka. Do Izraele přijela na hudební festivalVideo: Bez zdroje

 
Článek

Video s tělem Loukové se stalo jedním ze symbolů brutality včerejšího útoku ozbrojenců Hamásu. Tělo mladé ženy je naložené na korbě pick-upu, jeden z ozbrojenců ji drží za vlasy, další má přes její tělo položenou nohu. Okolo auta jásá skupina ozbrojenců, postupně se sbíhají další muži, jeden z nich na tělo mrtvé ženy plive. „Bůh je veliký,“ skanduje dav okolo projíždějícího auta.

Účastníci hudebního festivalu v Izraeli prchají před útokem ozbrojenců Hamásu:

Na festivalu měli Izraelci střelbu za hudební kulisu, v panice pak utíkali všemi směry

Blízký a Střední východ

Shani Louková je jednou ze stovek obětí útoku Hamásu. Ten byl veden mimo jiné i na taneční festival nedaleko kibucu Urim. Když se její rodina dozvěděla o útoku ozbrojenců, snažila se Loukové dovolat. „Věděli jsme, že byla na té party,“ řekla její sestřenice serveru Washington Post. „Telefon ale nezvedala,“ doplnila.

Další sestřenice ale pak její bezvládné tělo poznala na videu. „Poznali jsme ji podle jejích tetování a dlouhých dredů,“ upřesnila příbuzná oběti s tím, že její rodiče rovněž potvrdili, že jde o jejich dceru. Podle CNN má žena německé a izraelské občanství.

Louková v Německu nikdy trvale nežila, napsal web magazínu Der Spiegel s tím, že mladá žena hodně cestovala - festival na jihu Izraele navštívila s přáteli z Mexika, na svém instagramovém profilu sdílela fotografie z řady zemí včetně Česka.

Kreditka dívky použitá v Gaze

Dosud není jasné, zda je žena mrtvá, nebo kde se nachází, její rodina ale neztrácí naději. Její matka Ricarda Louková mluvila s dívkou naposledy v sobotu ráno, kdy na jih Izraele začaly dopadat první rakety Hamásu.

„Kde jsi? Jděte do bunkru,“ volala své dceři, když se dozvěděla o útoku. Ta odpověděla, že půjdou najít úkryt. Od té doby o ní neslyšeli. Dostali ale informaci od banky: kreditní karta Shani Loukové byla používána v Pásmu Gazy.

Prarodiče z německého Ravensburgu zatím neví, že jejich vnučka se pohřešuje, řekla Spiegelu matka dívky. Stále doufá, že její dcera může být naživu. „Prostě si to nechci přiznat,“ říká.

„Dnes ráno moji dceru Shani Nicole Loukovou, občanku Německa, unesli na jihu Izraele spolu s dalšími turisty ozbrojenci Hamásu,“ uvedla matka ženy ve videu, které má podle CNN k dispozici německý deník Bild. „Dostalo se k nám video, na kterém jasně vidím bezvládné tělo mé dcery v autě s Palestinci, jak jej vozí po Pásmu Gazy. Prosím vás o jakoukoliv pomoc či informace. Mnohokrát děkuji,“ dodala.

Cestovní kanceláře zrušily na několik týdnů zájezdy do Izraele

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám