Hlavní obsah

Prezidentský kandidát Diviš připustil existenci ufonů. Představuji si je jako zelené mužíky s dlouhým ohonem, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát a podnikatel Karel Diviš je ateista a na stvoření člověka bohem nevěří. V předvolebním rozhovoru pro Novinky s mírnou nadsázkou připustil existenci mimozemšťanů, které si představuje jako zelené mužíky s dlouhým ohonem.

Diviš připustil existenci ufonů. Představuje si je jako „zelené mužíky s dlouhým ocasem“.Video: Novinky

 

Reklama

Článek

„V boha nevěříte, ale připouštíte existenci ufonů. To jako fakt?“ zněla jedna z odlehčených otázek mířících ve studiu Novinek na prezidentského kandidáta Karla Diviše.

„Svým způsobem ano. Darwinova evoluční teorie je jenom teorie, takže nikdo z nás neví, jak to bylo doopravdy,“ reagoval s úsměvem uchazeč o Hrad.

Představuje si je podle svých slov jako „zelené mužíky s dlouhým ocasem“. „Matrix jsme taky všichni viděli, tak proč by tady to semínko nemohla zasít nějaká civilizace,“ dodal Diviš.

Podnikatel Diviš podal kandidaturu na prezidenta

Prezidentské volby

Na tuto myšlenku přišel prý během jedné ze svých mnoha cest po světě. Konkrétně v jedné z postsovětských republik, kam zavítal pracovně v době, kdy tam jeho firma zaváděla on-line rezervační systém na letenky.

„V muslimském světě je nejhorší být bezvěrec. Když jsem svým tamním přátelům otevřeně řekl, že jsem ateista, tak jsem viděl ty pohledy. Když někam cestujete, tak se té kultuře musíte trochu přizpůsobit. Takže jsem se z toho snažil nějak vybruslit a nebudu jim složitě vysvětlovat, že věřím nějakým přírodním zákonům. To by je moc nezaujalo. Tak jsem jim říkal, že je tu zelený mužík s dlouhým ocasem, a to mělo takový ohlas, že jsme to u čaje probírali asi do tří hodin do rána,“ připojil Diviš historku, jak vše začalo.

Diviš vystudoval matematicko-fyzikální fakultu a fakultu sociálních věd na Univerzitě Karlově v oborech ekonomie se specializací na kapitálové trhy. V roce 2003 se stal doktorem filozofie.

Na prezidentské volby, jejichž první kolo se uskuteční 13. a 14. ledna a případné druhé kolo o dva týdny později, se začal připravovat už před zhruba dvěma a půl lety. Kromě něj se boje o Hrad zúčastní dalších sedm kandidátů.

Diviš: Chci, aby se Česko pohnulo dopředu, na funkci primárně nelpím

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám