Hlavní obsah

Bek studenty uklidnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středoškoláci byli s výsledkem úterní schůzky u ministra školství Mikuláše Beka (STAN) spokojeni. Do sídla resortu byli zástupci z iniciativy Studenti pro školství a představitelé České středoškolské unie pozváni poté, co stovky z nich v pondělí protestovaly v Praze za uchování kvality školství.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr školství Mikuláš Bek

Článek

Podle Jana Gondeka z předsednictva České středoškolské unie je ministr ujistil, že změna financování škol by měla zohlednit i ty, které vytvářejí nadstandardní program.

„Měly by být stanoveny výjimky, kdy by například inovativní školy měly být schopny čerpat i nad omezení, která budou nově stanovena,“ řekl.

Omluva za vulgarity

Studentské protesty do budoucna možná utiší i příslib, že platy provozních zaměstnanců nebudou výrazně snižovat.

Na střední školy se budou moci podat tři přihlášky

Domácí

„Pan ministr nás ujistil, že se chystají přidat i prostředky na nepedagogické pracovníky, aby je to snížení mezd až tak moc nezasáhlo a aby aspoň zůstali na aktuální výši,“ uvedl Gondek.

„S výsledkem schůzky jsme spokojeni,“ dodal s tím, že je Bek ochoten se s nimi setkávat i nadále.

Mluvčí ministerstva Tereza Fojtová potvrdila, že studenti se zajímali o všechna témata, která se v souvislosti se stávkou probírala. Omluvili se prý za vulgarity, které někteří studenti ministrovi během demonstrace adresovali.

V pondělí se proti škrtům ve školství zmobilizovaly tři čtvrtiny škol. Podpořit kantory se rozhodli studenti z pražských gymnázií, ty podpořila středoškolská unie.

Ústupek vlády školy zatím berou

Věda a školy

Den protivládních protestů: Stávkovaly školy i fabriky

Domácí

Reklama

Související témata:
Česká středoškolská unie (ČSU)
Iniciativa Studenti pro školství

Související články

Výběr článků

Načítám